Nu sitter jag på bussen påväg hem igen, hittade Jossie på stationen med :)

Fick tittat runt mycket med Marie, å sett efter vad jag ska be Jens åka med mig å köpa sen.. Blir tungt å bära runt på gardinstänger, spänner och mattor själv, så är nog bäst om han följer med :)
Men fick köpt 3 par gardiner, ett paket lila värmeljus och den blå bärpåsen.. Höll på att få betala 600 kr istället för 6 kr för påsen förresten, trött å hungrig som jag var så reflekterade jag inte över att kassörskan slog in en bäddmadrass som redan låg på disken, hon måste ju f.ö vart rätt korkad om hon trodde att jag som höggravid skulle bära den tunga madrassen, i en pyttepåse dessutom.. Menmen, alla kan väl inte ha tur när dom tänker.. Lite tråkigt att hon var tvungen att surna till för det, lite trevlig kunde hon ju vart tycker man.

Fredag morgon, å jag har sovit helt okej faktiskt. Kan inte minnas att jag vaknat 15 ggr av hårda sammandragningar, kramp eller någon annan form av värk. Å gött är väl det, kan jag vara värd tycker jag :)

Tog en varm å skön dusch å en morgonpromenix med Elvis, å nu är jag påväg till stan för å kolla lite i affärer med min älskade moster Marie. Hon är helt underbar, är så lyckligt lottad som fått den bästa mostern man kan tänka sig <3

Måste berätta att när jag lite stressat småsprang till bussen så reagerar jag på att alla runt omkring mig stirrar på mig.. Å jag börjar irriterat tänka "vad fan glor ni på? Har ni aldrig sett en höggravid tjockis springa innan eller?" blir bara mer och mer irriterad.. Sen när jag väl kommer fram till busshållplatsen och skall sätta mig och pusta ut på bänken så inser jag att min klänning hasat upp sig så att hela röven syns. Har iofs svarta Strumpbyxor på mig, men ändå inte den vackraste synen.. Nu fattar jag varför alla stirrade, något jag undrar över nu istället är varför ingen skrattade åt mig? Jag hade nog aldrig kunnat hålla mig för skratt och jag sett det dom fick se..

Har idag varit på Riskettan-utbildning. Trots att jag faktiskt tycker att det är intressant att veta hur kroppen reagerar på olika saker, såsom droger och trötthet, så måste jag erkänna att det va rätt jobbigt att sitta ner i 3 och en halv timma. Hade även förhoppningar på att lära mig något nytt, men det kan jag väl tyvär inte påstå att jag gjorde. Skulle väl vara de specifika siffrorna i statistiken isåf men dom lägger jag aldrig på minnet ändå.

Efter kursen skulle jag ta mig ifrån skolan och hem till Peter, ringde taxi för att slippa gå.. Lät signalerna "ta slut" 3 ggr utan att dem svara. Fint taxibolag denna stan har, dem lär ju få många kunder när dom inte svarar i telefonen.
Det slutade med att jag tog bussen och gick sista biten, så nu sitter jag äntligen i Peters soffa och försöker lugna sammandragningarna så gott det går.
Väntar på att klockan ska bli 16 då jag ska tillbaka till körskolan för körlektion. Blir en lång dag idag.. Usch..

Har precis kommit hem ifrån ett par timmar i Roffe. Fick starka sammandragningar med bara ett par minuters mellanrum på hemvägen så det blev bums i säng för min del. Vi hoppas på att lillan ska vilja stanna därinne ett tag till iaf så jag mutar henne med glassbåt och breaking news med Filip och Fredrik, i sängläge.
Har för säkerhetsskull satt kameran på laddning så att den bara är till å lägga ner i bb-väskan ifall det skulle bli dags, får ju inte missa att fota den största händelsen i våra liv :)

Måste nog erkänna att nektariner är en utav mina stora cravings nu under senare delen av graviditeten. Så jäkla gott, kan äta hur många som helst!
 
 

Idag ska vi till MVC för den vanliga kontrollen. Ska nog passa på att höra med henne om de där med mitt revben med. Har som vanligt vaknat vid ett par tillfällen inatt när jag har behövt vända på mig.. Ofta pga värk efter belastningen på bäcken/höfter, men vid vissa tillfällen också pga värken i revbenet.
Får väl se om hon tycker att det är någon ide att söka vårdcentralen för..

Nähä, alla dessa ggr jag skrivit "revben" får det att kurra i magen nu.. :p
Dags för frulle månntro..?

WOW, ÄNTLIGEN!
Äntligen fungerar blogg.se-appen. Den har inte fungerat att logga in på sedan jag av misstag råkade uppdatera den för typ 3 månader sen eller nåt. Har vart så irriterad över detta. Men nu verkar den fungera igen :)
Detta kanske förhoppningsvis kan leda till lite flitigare uppdatering, å desto fler inlägg :)


Ligger å halvkollar på CSI. Lillan har hicka så hela bäckenet hoppar. Stackarn. Men det lugnar nog sig snart :)

Om man är höggravid och sitter och "iphonar" på toan i 20 minuter kan man tydligen lyckas kissa 5 ggr. Jävligt skumt, jag vet. Chockerar mig själv lite faktiskt, men ja.. Skönt att veta att blåsan är ordentligt tömd nu när det är läggdags. Hoppas jag iallafall, men vem vet..? Det kanske gömmer sig ytterligare en liten skvätt därinne nånstans :p haha, natti!

Har förresten fortfarande ont i mitt revben som jag skrev om i torsdags förra veckan. Känns dessutom som att ett utav revbenen sticker ut längre än de andra, å är typ svullet. Väldigt ömt, å ibland värker det så mycket att jag knappt kan ligga ner eller sitta i vissa ställningar å så. Å hugger när jag skrattar, hostar eller nyser... Googlade lite, å har kommit fram till att jag troligen fått en inflammation i muskelmassan mellan revbenen på vänstersidan där. Man kan tydligen få det utav att bebisen trycker mycket och irriterar, å så utvecklas det till en inflammation. Ont gör det iaf. Å har det inte gått över innan torsdag-fredag denna veckan så får jag väl ringa vårdcentralen eller nåt. Men frågar är ju vad dom gör åt det liksom..? Penicillin kanske..? Aja, vi får väl se.
Känns ju fjantigt å klaga över ett inflammerat revben med när man ska klara av att pressa ut en (förhoppningsvis minst) 3kg+ bebis ur Mumindalen.
Sitter och lyssnar på lite go musik å slappar.
Ska strax sätta igång med teorin lite hade jag tänkt. Brottom, brottom. Hatar det just nu. Men körlektionerna är ju skoj iaf. :) Vi får väl se om det hinner bli något körkort utav det hela innan Pärlan bestämmer sig för att titta ut. Men tycker inte att det är hela världen om jag inte skulle hinna, då är det ju bara å fortsätta sen efter förlossningen, å då har jag ju dessutom kommit en bra bit på vägen och det är ju bara ett plus. :)
 
 
Blogg.se håller på å ändrar om nu tydligen. Tittat runt lite på det nya och tycker att det verkar bara vara positiva förändringar hittills iaf. :) Lättare att svara och se när folk kommenterat bl.a, vilket är en stor förbättring.
Passade på att ändra till ny design med, roligt med lite nytt :) Är ju så dålig på att designa och alla koder och sån skit, så gör det lätt å enkelt å väljer utav dom färdiga alternativen :)
 
Inte nog med att mitt älskade barn har roat sig 2 nätter i rad nu med att trampa och sparka på mitt stackars revben,
utan nu nös jag så kraftigt precis att jag tror fan jag bröt det. Ajajaj..

img_0283 (MMS)

Jag och Jens var på Max häromdagen. Måste säg att jag fullkomligt älskar deras milkshakes. Hela jordgubbsbitar i.. Mmm.. Underbar! Synd att vi inte har Max i Varberg, närmaste ligger i Falkenberg. Men det är nästan värt en tripp ner endast för milkshaken. :)

Har beslutsångest, vet inte hur jag ska göra.. Vet inte hur mycket jag orkar, å hur mycket lillan orkar..
För det har varit så mycket det senaste.. Hemmet, å renovering, rörmokare och byggarbetare.. Körkort, å familjen.. Ekonomi och jobb.. Graviditeten och måendet.. Å så ska man förbereda sig inför kommande förändring i livet, å kommande förlossning såklart. Å man ska vila, å samla krafter.. Men samtidigt så ska man göra tusen andra saker, å ha tusen andra saker att tänka på.. Så när ska man hinna "vila"?
Känner mig, i både kropp och skalle, lite som en såndär gammaldags polkagris-deg. Knådas till en tjock och seg deg, dras ut för att räcka så långt det går åt båda håll, sen vikas å knådas ihop till en tjock klump igen.. åså om och om igen..

Och sanningen är den att jag är livrädd. Jag är livrädd för att föda för tidigt.. Vill så gärna ha allt färdigt runtomkring så att Lillan kan få komma ut, frisk å med en bra vikt och längd, till en lugn och harmonisk värld, å till lugna och rofyllda föräldrar.
Är därför så orolig för att jag inte vilar tillräckligt.. å inte tar det lugnt utan istället har tusen grejer för mig hela tiden.


Jag förstår att det inte är ditt fel M, å jag förstår mycket väl varför det blivit såhär.. Jag har ju sedan länge vant mig vid tanken och accepterat att det är som det är. Men det kunde inte kommit mer olägligt.. Å folket runt omkring dig knuffas bort, å hjälpen du behöver finns inte där.. Å idioterna förstör dig ännu mer, kan dom någonsin förstå det.. ? Men hur ska vi orka, M? Hur ska vi orka? Vi vill dig ditt bästa, å vill bara hjälpa dig till att må bra... Men hur ska vi lyckas när allt går emot oss? Å hur ska jag kunna hjälpa dig när du inte visar ditt mående för mig, utan sätter upp din fasad. Jag vet att du gör det för min skull, å för att jag inte ska behöva "oroa" mig.. Men förstår du inte att det blir bara värre ju längre tiden går.. Å hur långt ska de behöva gå innan man får den hjälpen man behöver och är berättigad till..?

Sovit läääänge idag. Å gött förmodligen. Hade så mycket dreggel på kinden när jag vakna att jag va helt slemmig å kudden helt blöt. Kan inte fatta varför jag börjat dregla när jag sover nu under graviditeten.. Kanske beror på den fina (läs hemska) dubbelhakan jag fått, eller för att jag sover upphöjd av ett berg av kuddar, eller ja.. Jag vet inte..
Elvis låg å snarkade jämte mig när jag vaknade iallafall.. å tryckte sin rumpa mot min rygg.. kändes som att han försökte knö undan mig, men hoppas på att det var för att han bara ville ligga nära och mysa.. <3

Idag är jag sleten. Och tänker så förbli.
Håret är fett å slarvigt uppsatt i en bulle, ögonfransarna något ihopklibbade av gårdagens mascara. Har en pösig t-shirt på mig, utan bh, och ful-byxorna. Har to.m varit ute på morgonpromenad med elvis i denna outfit. Hmm.. Tur att jag inte mötte någon.. Kanske åtminstonne borde tatt på mig en bh.. Men äsch, vem bryr sig?!

Sitter just nu för stunden och lyssnar på Maroon 5 på Spotify, har aldrig varit mycket för deras musik innan, eller ja dom har väl gjort 1-2 bra låtar tidigare.. Men nu på senaste albumet finns endel go musik faktiskt.
Det är något med hans röst, sångaren.. Alltså den är är ju jävligt speciell.. Hade nog inte gillat den i andra sammanhang, andra genrer eller om han bara pratade.. eller läste ljudbok eller nåt..
Men asså till den musiken dom gör passar den perfekt. 

Nu ska här gräddas pannkakor, för här kurrar det i våra magar! Å lillan är i full gång med morgon-gympan. Härligt.<3

Var ju på MVC igår, pratade lite, tog blodtryck, mätte magen och lyssnade hjärtljud.

Blodtryck: 122/67
Sf-mått: 32
Hjärtljud: 145-150 slag/minut.

v.34 (33+3)




Allting verkade fint, hon följer sin kurva som hon ska. Ligger nästintill fixerad nu, gick att rucka på huvudet nån milimeter sa barnmorskan, men snart så.. :) Känner ju att det börjar "trycka på" neråt nu.. Hon trycker mest åt vänster med.. Känner press mot vänster bäckenben hela tiden nästan, å att fötterna sticker ut högt upp i sidan. Men hon har vart snäll det senaste å inte sparkat så hårt på revbenen iaf. :)
Och som vanligt när vi varit på kontroll och barnmorskan tryckt och grejat med magen så håller lillan på för fullt där inne resten av dagen/kvällen/natten. Precis som om hon vill protestera för att hon inte fick va ifred tidigare. :P Så roligt.
Men kan ju säg att det var rätt svårt att koncentrera sig igår med Anders W när man hade ett par fötter som stack ut i sidan hela tiden. Men det gick helt okej ändå måste jag säg.
Har vart inne på förmiddagen idag med, måste öva lite mer under helgen, mycket att hålla reda på samtidigt, blir ju helt snurrig. Menmen, förr eller senare så.. :)

Både igår och idag har solen stekt på rejält, å i ett vagt ögonblick råkade jag mig på att lova Jens att vi skulle bada idag.. Får väl se hur jag gör med att hålla det löftet... Asså, visst fan är det ap-varmt och jag svettas halvt ihjäl, men bada asså.. Njaae.. Kallt ju. Bada endast under en veckas tid förra året och det var veckan i Cypern.
Menmen, vi får väl se.. :P

Hittade lite bilder i telefonen från de senaste 3 veckorna typ.

Vi stannade till vid en sjö och lät Elvis bada lite..














Egobild på kvällsrundan.






En kollega ritade en glad gubbe på min mage sista arbetspasset.
Kan tillägga att det faktiskt var glädjande och endel fniss ifrån patienterna.





Hade "röj-dag" i trädgården.
Hittade 2 kopparsnokar, nya husdjuren.







Björn och Jocke kom å hjälpte oss dra upp gamla stubbar
Duktiga killar :)




Jossie hjälpte till att måla under elementen eftersom att varken
jag eller Jens är särkilt smidiga eller har lätt för att krypa å ligga på golvet. :) 







Jag och Jens var en snabbis på Öströö Fårfarm och på vägen hem svängde vi förbi ett ställe där en familj hade "glass-cafe"  i sin trädgård. Fanns massvis att välja mellan, speciella och ovanliga blandningar.
Var underbart gott!






Mina killar i väntan på glassen <3

 


Egobild





Poserar med världens största mjukglass :P










Elvis pustar ut efter lek med bollen




Köpte bigarråer på Skönevadsmarknad




<3




Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag
<3

Har och har haft fullt upp. Fullspeckat schema och mycket har hänt.
Kanske får lust att skriva av mig lite en annan dag.. vi får väl se..

Men idag.. Fick en välbehövlig sovmorgon. Ska till MVC kl 14.15, se så att lilltjejjan växer som hon ska.. Är lite orolig om jag ska va ärlig.. Har haft så mycket annat de senaste veckorna så har knappt hunnit äta eller vila. Men hoppas på det bästa och ska skärpa till mig nu.
Efter det besöket har jag tid med Anders W. Vi får väl se hur det går idag, va ute å övade lite igår.. Men blev sent och mörkt å jag va trött... så kan inte påstå att det gjorde så mycket nytta. Är lite rädd att han ska skälla på mig för att jag inte är så engagerad som jag borde.. Borde plugga mer, öva mer.. Men samtidigt så ska jag hinna "vila" mer, å bara tänka på mig och bebisen, men det är ju inte så lätt när jag har tusen andra saker som skall göras och tänkas på.. Men det löser la sig.

Tiden har sprungit iväg, är nu i vecka 34. Å har börjat få lite panik av tanken på att pärlan kan få för sig att titta ut när som helst i princip. Självklart är hon ju välkommen. Men hade vart skönt att få färdigt allt så att jag kan slappna av å känna att det inte finns något annat att bry sig om än henne och mig själv, och lite Jens då såklart. :P
Men är inte mycket kvar innan allt är fulländat nu iaf.

Igår var vi på rundvisning på Förlossning/BB. Så fint det är på den nyrenoverade avd. som ska öppna 1/10.
Är faktiskt så jag hoppas att jag går över tiden, dels för att få ligga där. Hade vart så fint.
Men sen så önskar jag ju faktiskt att hon stannar i magen minst till bf-datum för det känns som att hon mår bara bättre och bättre ju längre hon "bakas" där inne. Men vi får väl se, som sagt så är hon ju hjärtligt välkommen när hon än behagar komma. :)


Hittade en sånhäringa tecknad bild på hur bebis ser ut inuti nu -