Gårdagskvällen spenderades hos Anna och Björn som bjöd på middag, lamm som Björn slaktat själv. Lillan va lite gnällig och ville ligga i famnen så jag och Jens fick typ turas om att äta, men de gick bra. As god mat faktiskt. Ger restaurang Galtabäck 4 av 5 solar, hade vi fått välja lammet själva (à la hummer-style) så kunde de blitt en 5a :p

Anna bjöd på champagne med, trevligt och gott. Längesen jag drack ju så kan ärligt erkänna att de krävdes bara någon klunk för att känna mig lite varm om kinderna :p haha! Blev ju absolut inte berusad eller så, bara lite varm :)

Vi tittade på dem senaste avsnitten av sons of anarchy, så det blev lite sent. Ammade lillan så fort vi krupet isäng å klockan var över 2 innan jag själv fick somnat, sen vaknade hon konstigt nog vid 4 igen och var hungrig, å sen strax innan 8. Kanske är en början på tillväxtperiod, annars har hon ju bara ätit typ var 5e timma på natten. Men vad gör det, jag får ju sova gott emellan och sålänge hon äter så klagar jag inte än iallafall. :)
Nu har vi precis gått upp, Freya äter lunch, och vi ska snart göra oss iordning för att åka och fika hos Jim och barnen :)

Vi har vart istan och ätit lunch ihop med Jim, hans barn och Marita. Alltid lika trevligt. Å barnen är så härliga :)

Nu ska vi hem en sväng innan vi ska åka ner till Falkenberg på kalas till Makkan som fyllt 30.
Å dagen till ära har jag jeans på mig för första gången på månader. Känns lite speciellt :p

Vart på gekås idag. Många blickar och leenden mot lillan, å folk som stannade och frågade hur gammal hon va, va hon vägde när hon föddes och vad hon heter. Å många tjejer som slängde blickar efter Jens när han bar henne i famnen. Min man, pappan till MITT barn. Såg så härligt ut. :)

Nu ligger lillan å sover mot mitt bröst. Älskade lilla hjärtat, hon luktar så gott. Kan inte sluta sniffa henne i nacken och pussa henne på huvudet. Mitt älskade barn. Inte klokt sicken enorm kärlek man kan känna till en sån liten människa, helt otroligt.


 
 
 
Det kan komma dagar när du tror att ingen ser, och ingen hör din röst.
Nätterna du söker, men du finner ingen ro, ingen ger dig tröst.
Då kan jag höra dig, och jag ska röra dig.

Som en vind i ditt hår, på den väg där du går, ska jag alltid finnas kvar hos dig.
Som en våg mot din strand och som sol i din hand, ska du känna min närhet ibland, som en vind i ditt hår.

Vi är förbundna, för alltid vi två.
Jag känner din smärta och din glädje och jag vill att du ska förstå.

Som en vind i ditt hår, på den väg där du går, ska jag alltid finnas kvar hos dig.
Som en våg mot din strand och som sol i din hand, ska du känna min närhet ibland, som en vind i ditt hår.
 

Idag blir Freya 3 veckor gammal, eller ung :) 3 veckor av omätlig kärlek.

Godmorgon!
Åså va det torsdag idag då.. Snart helg på riktigt :)
Har precis morgon-ammat lillan, nu ligger vi båda å sträcker på oss lite.. Ska snart somna om tänkte jag :)

Onsdag idag ja.. Känns som lördag varje dag nu för tiden ju.. Förutom tisdagar då när vi ska till BVC. Annars är det lördag hela veckan. Å jag klagar inte.. Har inte hunnit bli uttråkad ännu, tycker fortfarande det är skönt med långa sovmorgonar och lugnt tempo tills Jens kommer hem. Men de kommer väl om nån vecka att jag får panik och spring i benen.

Jens spelar tv-spel. Ap-tråkigt!
Pang - Pang - Pang.
Hur roligt kan det va egentligen?

Hopp, nu gnyr Lillan lite, dags för amning. Mysigt det iallafall.

C ya.

Har promenerat upp till BVC idag, helt slut i kroppen nu. Freya växer så det knakar, gått upp 245g den i torsdags. Duktig tjej :)

Nu myser vi på soffan med choklad och cola och tittar på Det okända.

Jag och Jens började titta på serien "Bron" igår. En svensk-dansk kriminal serie i 10 delar. Har sett 2 än sålänge, och fan va bra dom är asså. Så spännande, och bra handling. Kan verkligen rekomendera er att titta :)
 
 

Min farbror och hans fru har vart här på besök. Fick fina kläder till Freya. :) Hon hade stickat en kofta, mössa och sockar till henne, jätte gulligt verkligen. :)

Gick en långpromenad med hund och barnvagn i det härliga vädret.

Rosabandet bakelse, mums. :)

Efter att Björn ringt typ tusen ggr imorse vaknade jag tillslut. Trött som fan.
Gick upp å duschade, tänkte sen "Kan passa på att bada lillan nu med". Ingen bra ide. Hon hatar att bada. Gallskrek tills hon blev illröd, på gränsen till lila och skakade av ilska. Usch, de gör ont i hjärtat att höra.

Lunchat på blå dörren ihop med Anna och Björn, alltid lika trevligt :)
Å promenerat runt fästningen med Jim, också trevligt. Känns skönt att faktiskt ha gjort lite saker idag, å än är dagen inte över :)

Glömde nämna att jag spenderat en timme av kvällen i telefonkö till Boxer Kundservice. Må ert bolag brinna i helvetet. Punkt slut.

Morsan har varit här på fika idag, första gången hon träffar Freya. Märktes att hon va stolt, de riktigt sken om henne när hon körde barnvagnen. Härligt att se.


Vart i Bua och hämtat vinterkängorna. Behövs något mer vattentätt än tygskor nu när det regnade konstant i flera dagar. Hade fått post med, brev om att boka in tid för att skriva på papper om att ge delad vårdnad av Freya till Jens. Tycker sånt är viktigt, å framförallt viktigt att det finns på papper att det är han som är hennes pappa. Ifall något skulle hända liksom.


Har tittat på nya Johan Falk filmen. Jävligt bra, längtar tills nästa kommer :)

Å nu natt-ammar jag lillan lite, strax dax å sova igen. Så natti på er.

Första glaset rött på 9 månader.

Har som ni säkert märkt haft lite "semester" ifrån bloggandet, och detta för att det hänt endel i mitt och Jens liv. 
Vår underbara älskade Freya Ebba Lovisa Hinrichs har äntligen kommit till världen, dessvärre 3 ½ vecka för tidigt vilket medförde 6 dygn på BB. Flyttlasset har gått ut till Roffe igen, och vi har tro't eller ej, fått en ganska bra ordning här ute. :)
Tänkte ge er en kort sammanfattning av allt som hänt
 
4/9
Börjar få starkare sammandragningar, vissa smärtsamma.
 
5/9 
Blev tvungen att avboka uppskrivning och uppkörning som skulle skett idag. Har haft kraftiga förvärkar hela natten, med ca 10-20m mellanrum men under ca 1timme är värkarna nere på 3min emellan. Jag ringer in till förlossningen, men får order om att duscha varmt och vila eftersom att jag är förstagångs-föderska och 3mins-värkarna inte pågått under flera timmar. Jag duschar, värkarna lugnar sig till var 10-12min.
Värkarna fortsätter sedan under dagen och framåt kvällen blir de kraftigare och kraftigare och under natten börjar det bli riktigt jobbigt igen. Men eftersom att värkarna fortfarande inte kommer med 3min mellanrum som förlossningspersonalen sagt att man skall vänta på innan man åker in, så försöker jag härda ut. 
 
6/9 
Strax innan kl 06 får jag en mindre blödning, ringer in till förlossningen för att rådfråga och nämner samtidigt att jag knappt sovit på 2 dygn pga förvärkarna. Sköterskan jag pratar med ber mig att komma in till förlossningen för ev. undersökning men framförallt få smärtstillande för att kunna sova och ladda upp krafter inför ev. förlossning. 
07.10 kommer vi in på förlossningen, vi får ett fint rum inne på den nya bb-avdelningen som ska invigas 1/10. 
07.35 Sköterskan kopplar mig till CTG , Pärlan mår som hon ska och jag har värkar med ca 6-7min mellanrum. 
08.30 Jag får en morfinspruta i vänster skinka och hinner precis trycka i mig en ostsmörgås och en skål yoghurt innan jag slocknar. 
 
15.00 har slumrat under ett par timmar, känner av starka sammandragningar igen. Blir kopplad till CTG igen.
15.45 får en oerhört stark värk, en barnmorska kommer inspringandes eftersom pärlans puls gick upp i taket.  
16.00 Blir undersökt, är öppen 4-5cm
16.05 Blir flyttad till förlossningsrum, skalp-elektrod sätts. Fostervattnet avgår. 
17.30 Får lustgas.
19.10 Narkos tillkallas, EDA förbereds. Pvk sätts.
19.20 Får dropp (rehydrex 1000ml) eftersom jag börjar känna av närings- och vätskebrist.
19.35 EDA sätts. 
22.10 Krystvärkar
22.38 Flicka föds. 2780g, 50cm lång, 33cm huvudomfång.
 
 
7/9 13.15 Flyttas till rum 7, avd.4A BB
     
9/9 Freyas första läkarundersökning, u.a
 
 
12/9 Vi skrivs ut, får åka hem. :) 
 
 
18/9 Freya vägs för första gången på Bvc. 2865g, 50cm lång, 34.5cm huvudomfång.
 
20/9 Hembesök av Birgitta, Bvc. Freya väger nu 2910g
 
 
 
 
Tur att man inte bryr sig om hur man ser ut i nuläget..
Var ute med Elvis på promenad. Han beslutar sig för att sätta sig å skita mitt över en buske.
Höggravid iklädd en tight åtsittande onepiece, med en bakdel av samma storlek som
en D-ponnys, tvingades jag nu gränsla busken med röven i vädret för att komma åt hundbajset. Tycker synd om dom som hade sitt köksfönster 5m bakom mig, ber om ursäkt för att ni behövde se detta och hoppas att jag inte störde er aptit för en allt för lång framtid. 

Kom ut i köket å såg pappa duka upp mini prinsessbakelser.
Jag - Vad är det för något?
Pappa - En tutte!

As-garvade länge, sicken mogen humor vi har i min familj, verkligen.

Å fyfan vad tidigt. Å vad mörk här är..?! Klockan stod på 05.00 imorse, glädjande.. Eller inte. Hade lite svårt att komma till ro igår kväll, somnade nog strax innan midnatt. Vaknat x flera av värk i bäcken och höfter. Å efter toa besöket 04.17 gick det inte somna om.
Å det blir en lång dag idag, blir hämtad 06.30 på station av körskolegänget för idag ska vi ner till Halmstad å köra halka. Spännande! Å lite nervöst å köra med folk jag aldrig träffat på vägar jag aldrig kört förut, men det ska väl lösa sig på ett eller annat sätt.
När vi väl är tillbaka i stan sen har jag en timmes lunch å sen dejt med Anders, hoppas jag inte somnar bakom ratten ;P
Börjat verkligen känna att det närmar sig, men bebis närmar sig också med stormsteg. Har haft molvärk i flera dagar nu ju.. Så vi får väl se vad som kommer först :)

Eller ja, klockan har ju tickat iväg till söndag to.m
Har vart en lång dag idag. Vaknade vid halv 9 typ, upp å käka frukost, göra sig iordning å sen åkte vi ut till Rolfstorp. Fint väder, så hade god hjälp av pappa, Jossie och Jocke till målning av fasad. Magnus var där en liten sväng och snickrade lite med. Å själv så städade jag lite i köket. Fick gjort en hel del på de timmarna vi var där faktiskt.

Klockan 14.30 var det kalas hos Marita och Anders i Trönninge, för Jims lille son Lukas fyller 1år imorgon. Smörgåstårta, schwartzwald tårta o kaffe. Mums. Å sicka underbart söta å härliga barn han har alltså :)
Ebba var också med. Det är Jens gammelfarmor, alltså Maritas farmor på snart fyllda 98 år. Hon blir alltså farmors-farmor till Jims barn, och även till våran lilla tjejja när hon kommer ut såklart. Roligt med så många generationer :)

Efter kalaset var både jag i och Jens helt slut, så det blev tyvär inget mer grejande utan vi åkte hem till Bua å skulle bara ta en "tupplur" men vaknade 2timmar senare. Så har inte gjort särskilt mycket nu under kvällen, ätit lite och slöat framför datorn.

Nu tänkte vi titta på en film tills vi somnar igen. Får väl se om jag kan sova med någon vidare ro inatt, har faktiskt lite mol-värkar och jävla massa sura uppstötningar å halsbränna. Kommer säkerligen av alla gottigheter på kalaset. Vet ju att det även beror på graviditeten, men har faktiskt aldrig haft problem med det tidigare. As-jobbigt ju. Så har gjort iordning en stor kopp te och ska trycka i mig min kvällscocktail med piller, vitaminer och järntabletter, har även lagt till 2 panodil och tänkte skölja ner med samarin. Usch ja, men hoppas det lugnar sig så jag får en ordentlig nattsömn iaf, är oerhört beroende av det...

Slänger upp ett foto på det lilla födelsedagsbarnet med :)

Det börjar närma sig.. <3