Ligger i soffan med en sovande Freya på bröstet. Kände att det va lite väl blött och hör att nappen slaffsar i munnen på henne, tittar ner och ser en liten kräk-pöl framför hennes mun. Funderade först på om jag skulle väcka henne och torka av oss båda, men ångrade mig sen och tänkte äsch, det är ju så mysigt när hon sover på mig...
Så nu ligger jag här med kräk på bröstet. Inte precis hur man hade föreställt sig att livet som 22åring skulle vara, när man var yngre. Men vafan, jag är ju så lycklig att jag fått min älskade dotter. Så lite kräk är det fan värt, tusen gånger om.

Hopp, då var den här.. På riktigt. Så jävla typiskt. Jävla förkylningsjävel. Blir så arg!
Knarkar halstabletter, hostar som en kol-sjuk och snyter sönder näsborrarna. Eller ja, näs-borren då de enbart är tätt i den vänstra. Usch, hatar detta, hoppashoppashoppas jag blir frisk tills på lördag.

Ligger på soffan och tittar på Perssons parfymeri. Gammal humor rostar aldrig. Eller hur var de nu...? :P

Börjar känna mig förkyld. Fan också. Så jävla typiskt att det ska komma nu såhär bara dagar innan dop och 30-års fest. Jag har varken ork, tid eller lust med detta. Fan också.

Har druckit tea med honung i, tagit 2 panodil i förebyggande syfte (olikt mig) och tänker nu försöka sova bort detta. Ber till gudarna att slippa vara sjuk på lördag!

Medans jag stekte fläsk, kokte potatis och rörde ihop lite löksås satt Freya och lekte med sina skaller/prassel leksaker. Härligt att man kan sätta ifrån sig henne en stund, och hon kan sysselsätta sig själv lite utan att hon får panik.
 
Nu under kvällen har vi suttit fastklistrade framför tvn. Såhär såg tv-tablån ut.  
 
19.00 Date med mig
19.30 Farmen
20.00 Ullared
21.00 Det okända
 
Och i andra pausen på Ullared somnade Freya i min famn. Härligt.
Så det har varit en bra kväll man väl säga. Förutom nu när jag suttit här och betalat räkningar, det är ju aldrig roligt att se saldot minska på kontot. Menmen, sånt är livet. Vi överlever nog denna månaden också ser det ut som.
 
Det är mycket som skall fixas nu inför dopet/30-års festen på lördag.
Kläder!? Vad fan ska vi ha på oss? Självklart ska ju Freya ha dopklänning, å den är fixad. Men efter det då? Hmm.. Måste hitta någon söt klänning hon kan ha. Och jag då? Vad ska jag ha på mig? Måste hitta något som sitter bra och inte för tight på över magen, vill ju inte direkt visa mina bistående gravidkilon för hela kyrkan.
Och Jens då..? Har letat överallt men hittar fan inte hans fin skor. Aja, får väl leta en runda till.
 
Har iaf fått köpt pappersdukar, servetter, ballonger och plastglas till välkomstdrink.
Bara kaffe, kaffefilter, mjölk och sockerbitar som skall inhandlas nu i veckan.
 
Just fan, jag skulle ju till frissan med. Fick det i födelsedagspresent av pappa och Jossie, att jag ska få barnvakt, åka till frissan å klicka mig och bara njuta. Tänkte det kunde va bra å passa på å utnyttja det nu innan dopet, så man är lite snygg i burret ;) Har ju inte klippt mig på typ 10 månader så det kanske är på tiden nu. :)
 
 
 
 
 
 
Äntligen måndag, äntligen! Å livet börjar på nytt igen.
Veckan e kommen, en helg e försvunnen. Alla plockar fram den glada munnen.
Tjoar å man klappar som en negerkör. Hela bussen sjunger vår busschaufför.
Äntligen måndag, äntligen! Å livet blir kul igen
.
 
Idag har Freya och jag tagit måndagen i lugnets tecken. Vi låg länge kvar och gosade i sängen, innan Freya tyckte det var dags för frukost. Efter det har jag suttit vid datorn lite, när vi inte har busat och lekt ihop förstås. 
Vid ett tillfälle, när Freya hade tröttnat på att leka med mig, skallror blinkande och tjutande leksaker, prasslande gosedjur osv. så lät jag henne ligga i sängen, där hon efter en stund hittade sina fötter som var väldigt intressanta. Mer intressanta än vad jag och leksakerna var iaf. :)
 
 
 
Sötnos. :)

Fick även höra hennes första as-garv. Satte ner henne på golvet jämte Elvis och lät henne klappa honom och knipa fast sina händer i hans päls. Då vänder sig Elvis emot henne och slickar henne på kinden och Freya brister ut i ett as-garv! Så härligt att se! :D
 
 
 
 
 
Oj, helgen sprang visst iväg. Har varit fullt upp hela helgen.
Fredags eftermiddagen rusade jag omkring på stan och letade presenter och prylar inför kommande dop osv. 
Satte Jens och Freya på ett café medans jag yrade runt i affärer. Hittade allt jag behövde iaf :) kvällen spenderades hos Anna och Björn, i deras nya lägenhet. Dom bjöd på god mat, sen nattade jag Freya i deras sovrum och sen tittade vi på en film ihop. Supermysigt :)
Hela lördagen gick i stressens tecken. Först var vi iväg och träffade Jim, Olivia, Lucas och farmor Marita. Efter det stressade vi iväg till Sörse för jag och Freya skulle på barnkalas. Evelyn och Albertos lille son Gabriel har fyllt 1år och det var stort firande för detta. Massvis med mat och gott-gott, och en pin(j)ata i form av Nalle Puh som barnen turades om att slå sönder tills godiset flög över golvet. Roligt med lite andra kulturella lekar, inte ofta man är med om sådant på vanliga "svenne-kalas" :P
Efter det stressande vi till Bua för att byta om, göra iordning Freya och överlämna henne för barnpassning till hennes morfar och moster, eftersom vi skulle åka ner till Halmstad på fest hos Jenni och fira att hon också har fyllt år. Trevligttrevligt, massa tjöt och tiden rann iväg, så när klockan närmade sig 23.30 var det nästan dags för dom att bege sig mot krogen och jag och Jens åkte tillbaka mot Bua där vi sov ihop med våran lilla älskling.
Tycker att hon är för liten för att lämnas bort hela natten än sålänge.. Eller ja, kanske inte.. Men jag skulle nog sakna henne för mycket under natten/morgonen för att klara av det än. Men vi får väl se hur det är lite senare framöver. Det är ju alltid bra ifall barnen lär sig att kunna somna hemma hos andra, det är ju väldigt bra ifall man verkligen skulle behöva barnvakt över natten någongång.
 
På söndagen tog vi en välbehövlig sovmorgon, och en frukost i lugn och ro. Efter det åkte vi och mötte upp Magda, Jörgen, Teo och lille Melvin. Vi åkte hem till dom en stund och tog en fika och snackade lite skit :) Trevligt det med :)


Idag är en trött dag. Har inte sovit särskilt bra och Freya ville vakna tidigt. Men nu sover hon mot min axel och jag passar på att koppla bort hjärnan och stirra ut i tomma intet en stund. Ladda lite batterier.

Idag är det äntligen dags för mammagruppen att träffas igen! Wiihoo! :D idag ska vi ses hos vår nyaste medlem Kaliopi. Spännande! :)

Igår var jag och Markus ute å promenerade i 1,5 timmar, med lillan och Elvis. Trevligt, å roligt å snacka minnen osv. Markus var ju en av mina första vänner jag fick när vi flyttade till Bua när jag var 5 år gammal, så vi har ju känt varann länge nu :) roligt att fastän man inte träffats på flera månader så är det ändå avslappnat å snackit precis som vanligt :)


Efter mammagruppen tänkte jag ta en runda på stan. Har ju flera födelsedagsbarn den här månaden att hitta presenter till. Roligt å gå runt å titta, och alltid lika roligt att ge bort presenter :)

I eftermiddag ska vi träffas å planera inför dopet, prästen, gudföräldrarna och Freyas farmor. Spännande!

Jag hann inte mer än trycka på publicera innan jag hörde Freya gnälla ifrån sovrummet. Gav henne lite mat å nu har hon somnat om. Så nu gör jag ett nytt försök att "bara njuta av lugnet". :)

Har precis varit iväg och släppt Elvis så att han fick springa en stund. Å nu har Freya totalslocknat. Hon var verkligen jätte trött, men jag är lite orolig över att hon kommer vakna snart igen, eftersom att hon vanligtvis inte brukar somna förens tidigast 20.30 men vi får väl se.. Hoppas hon vill sova hela natten nu istället.

Ringde Jenni å pratade en liten stund innan. Hon fyllde ju år igår, å på lördag ska vi på fest nere hos henne i Halmstad. Freya ska vara hos sin morfar sålänge. :) det va roligt å prata med henne igen, det va ett tag sedan. Ska bli roligt på lördag, ser verkligen fram emot det :)

Nu ska jag passa på att njuta av lugnet å bara glo på tv lite tänkte jag.

Idag ha varit en rätt dålig dag. Jag vaknade med huvudvärk. Freya har haft en dålig dag heeeela långa dagen. Hon har vart väldigt skrikig och gnällig, ingenting har hjälpt. Inte velat äta särskilt mycket, och knappt inte fått någon ro till att somna. Tror att det är tänder som spökar, för hon dreglar något kopiöst och vill gärna ha allt i munnen och "gnager" på sina händer och på mina fingrar. 37,6 i temp så bara lite varm. Men usch, vad jobbigt för henne stackarn. Kan ju bara hoppas på att tanden pluppar upp snart så hon slipper ha ont, men de är väl förstås bara å drömma om antar jag. Jag hört att de ofta kan märkas lite såhär nu efter 4 månader, men att det ändå kan dröja flera månader till innan dom väl börjar komma. Ja, vi får väl se vad som händer framöver, hoppas bara hon slipper ha ont så det blir lugnare å bättre dagar nu framöver.

Idag har jag kört bil med. Trots halt väglag och mörker så gick det finfint fastän att det var flera månader sedan jag körde senast. Vi får väl se om jag kan ta tag i körkortspluggandet snart igen.

Tittade på "outsiders" tidigare ikväll. Handlade om tvång och fobier. Tycker så synd om dessa människor med tvångssyndrom. Fyfan för å leva med det alltså, å sicken tid och energi det måste ta ifrån en. Jag usch, säger jag bara. Stackare.

Nu är det mindre än 2 veckor kvar tills Freya ska döpas. 2/2 kl 15.
Börjar känna mig liiiiiite stressad över det. Måste hitta något att ha på mig, ska få tid hos frissan å fixa det lilla burret, inhandla dricka o bordsdekoration osv. Behöver även köpa en kortärmad vit body till Freya som hon kan ha under dopklänningen.. Hur jag nu ska kunna köpa det nu mitt i vintern...? Tror knappast att dom har sådana o butik nu när det inte är säsong för det...?
Hmm... Jaa, det är mycket å stå i och mycket som skall fixas å planeras.
Jaja, det blir väl förhoppningsvis bra till slut.

Nu tänkte jag sova, gott folk. Natti!

Jag: - åååh, ett stjärnfall!!
Jossie: - men önska dig någonting då!
Långt tystnad.
Jag: - ska man säga amen efteråt...?

Ja, kvällen spenderas i tv soffan. Tittar på "Allt för min syster", å redan den första kvarten hade jag hunnit gråta vi två tillfällen. Är man blödig nu för tiden eller vad?!
Men den är ju så oerhört bra. Har sett den hur många gånger som helst, men ändå kan jag varken sluta titta, skratta eller gråta. Helt underbar film helt enkelt.


Somnade förresten inte förens vid 04 tiden inatt, eller ja.. Imorse.
Vi satt uppe och spelade kort, hade super trevligt å tiden bara sprang iväg.
Sen vaknade Freya vid 06 tiden å ville äta. Å sen vid 09 vaknade hon igen, bajsade å skrattade lite.. Sen ville hon inte somna om. Dax för frukost tyckte hon. Så sammanlagt blev det ju inte direkt så mycket sömn inatt. Har varit lite som en zombie idag, en dov huvudvärk till och från hela dagen, men har ändå varit på gott humör.

Till middag åt vi korv och stroganoff. Lät Freya suga på en bit falukorv å hon älskade det verkligen. Så jag tänkte "- äsch, vafan ska vi äta korv så kan väl hon också få äta korv." Så jag mixade ner lite korv ihop med lite ersättning till en ljust rosa crème. Det var dagens största misstag. Visst, hon tyckte det va jätte gott, men jävlar sicket magknip hon fick efteråt stackarn. Å jag fick vrålångest över att det var min idé och jag som matat henne med något som gjorde henne så illa. Fyfan va jobbigt det var. Usch.
Men efter ca 2h skrik och tårar, fick hon äntligen ro till att somna.
Å jag tänker aldrig göra om detta misstag medvetet igen.
Förstår nu att jag måste vara väldigt försiktig med vad som kan vara lite väl svårsmält för hennes lilla mage. Så nu dröjer det tills jag tänker ge henne något nytt igen. Nu håller vi oss till potatis och majs puré ett bra tag framöver.

Nu är reklampausen över, så nu ska jag titta vidare.. Och förmodligen gråta mig svullen och röd.

Vi hörs! :)

/ C

 
 
 
Blev så himla choklad-sugen helt plötsligt.. Letade överallt efter något gottit, å hittade tillslut 3 ynka rutor marabou apelsin krokant. "- Men de lever man ju inte länge på"  tänkte jag, så jag fick vispat ihop lite chokladpudding som nu står på kylning.
Räknar minuterna tills den är färdig. MUMS! <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Detta är dock inte en bild på min chokladpudding.. Min kommer nog snarare se ut såhär..
 
 
 
 
 
 
MEN GOTT ÄRE!! :)
Freya har börjat "prata" mer och mer. Hon tjoar, ropar och jollrar. Så mysigt. Ibland när vi lyssnar på musik så börjar hon jollra till musiken. Kanske är en liten sångerska vi fått? :)
 
 
Har mixat ihop lite morotspuré och majspuré till Freya. Först blev hon livrädd när mixern dånade. Började stortjuta. Men sen när jag lugnat henne, så tog jag upp henne i famnen och pratade uppmuntrande till henne medans jag mixade, då gick det hur bra som helst. Tillslut kunde jag to.m sätta ner henne under tiden jag mixade färdigt, å hon satt och log och pratade och bara tittade på mig. :) Det är ju faktiskt rätt positivt, att kunna lära henne att saker å ting inte är så farliga. :)
 
 
Mammas morotspuré är mumsigt!
Idag ville Freya gå upp "tidigt". 09.15 ungefär..
Men man ska väl inte klaga.. ;P
 
Försökte återigen ge Freya lite gröt till frukost. Det går väl sådär kan man väl säg.
Har köpt Nestl'es - min första havregröt, men den är inte så jätte poppis. Har ju provat blanda i lite äpplepuré, mangopuré och päronpuré, men det gör det inte saken bättre direkt eftersom hon inte är så jätte förtjust i fruktpuréer heller ju. Lite tråkigt, eftersom att gröt ändå är väldigt smidigt och mättande.
Får väl fortsätta försöka trixa lite, å se om hon "accepterar" smaken framöver. Kanske prova en annan sorst gröt..?
 
 

Hmm, ja de va ju ett tag sedan jag skrev någonting nu.. Nästan en månad sedan. Men ja, va ska jag säg? Tiden har liksom bara sprungit iväg. Men efter lite tjat från Paulina så får jag väl se till å bättra mig vad de gäller bloggandet nu framöver. Lovar ingenting, men ska försöka ;)

Sitter just nu och kollar på "Fråga Olle" som idag handlar om fetischer. Vissa klär sig i latex, andra i epok-kläder. Vissa spelar in filmer när dom kittlar varann, å andra när dom pruttar folk i ansiktet. Å folk tänder på detta? Hur sjukt är inte de då..? Skulle kräkas om Jens pruttade mig i ansiktet. Fyfan.


Aja.
Idag skulle vi i mammagruppen egentligen ha träffats men eftersom jag verkar ha en början till öroninflammation så tackade jag nej idag. Och pga att många hade sina orsaker, jobb, sjukdom etc så blev de ingen träff alls idag. Hoppas på att fler kan nästa vecka så vi får till en träff då istället. Tycker verkligen de är roligt att träffas med de andra mammorna å barnen. Mycket snack å trevligheter :)

Om jag skulle gå igenom allt som hänt sedan sist jag skrev skulle de ta en evighet å ingen skulle orka läsa det. Men jag kan ju iaf berätta att Freya utvecklas mer och mer för varje dag som går typ. Så roligt nu när hon är vaken lite mer, å börjat prova mat å så. Vanlig mat, typ potatis, morot och majspure tycker hon mycket om. Däremot "efterrätterna", typ olika fruktpureer (mango, päron, äpple) är inte lika poppis. Tror det har å göra med att dom dels är kalla, ofta lite syrligare och rinniga. Inget motstånd som håller kvar de i munnen liksom, så de bara sipprar ut. Menmen, bara positivt att hon gillar maten bättre ju :)
Provade att göra puré på gröna ärtor häromdagen. För att få bort skalet på ärtorna fick jag tipset att mosa dom i vitlökspressen. Det var ju lite speciellt kan man väl säg. Behöver inte beskriva det ordagrannt men de både lät och såg ut som när man trycker en finne. Fast grönt. Hmm. Usch.


Kanske borde avsluta med att skriva något trevligt.... Hmm...
Jo! Imorn kommer ju barnbidraget. Då har jag tänkt att jag å Freya ska jag gå på stan och leta efter en present till Evelyns lilla Gabriel som fyllt 1 år. Vi ska ju på kalas för honom nästa helg. Så roligt! Roligt att få titta på pojksaker med, inte ofta det händer ju :p


Jahopp, Freya somnade som en stock för längesedan... Så nu är de dags att jag försöker sova jag med. Får väl se om mitt öra tillåter det.

Natti!


Ps! Hoppas detta inlägg duger Paulina ;)