Har fått hem bodysarna jag köpt på tradera till lillan. Gav 65 kr för dom två lila och 22 resp. 25kr för den blommiga och den rosa med apor. Alla i jätte fint skick, dom lila har tom prislapparna kvar. Som hittat! :)

Freya hade en lite jobbig kväll igår, hon var väldigt gnällig och hade svårt att komma till ro. Hon var jättetrött, ögonen gick i kors, å så somnade hon typ 4-5min och sen ryckte till och vaknade å gallskrek i panik. Precis som att hon hade mardrömmar, stackarn. Så kvällen spenderade jag i sovrummet tillsammans med henne, läste lite i en tidning och kollade nätet på mobilen.
 
Idag ska bli en bättre dag, hoppas vi på. Och hittills så har den varit bra. Vi har myst lite, Freya har legat lite i babygymet å så. Har börjat plocka fram lite tomtar å ljus med. Så mysigt nu när julen närmar sig, hoppas att jag kan få lite jul-stämning här hemma.
 
Nu har vi, i vanligt ordning som vi gör varje dag, tittat på Det okända så nu tänkte jag passa på att städa lite medans lillan sover middag. :)
 
 
 
Spyan hoppade ur munnen, slidade längs mitt ben och splaschade rätt ner på soffan.
Rolig, vardagsföretelse för en småbarns förälder. <3
 
Nu är helgen snart över, gått fort tycker jag..
Igår var vi som sagt uppe i gbg och lämnade Marita och Anders på flygplatsen.
Åååh, jag skulle också vilja åka utomland nu. Hade vart så gott med lite sol och värme. Men vill inte åka bort länge utan lillan förstås, och hon skulle nog inte klara den snabba tempratur omställningen är jag rädd.
Tråkigt, så det får vänta ett tag. Dessutom behöver man ju pengar för att kunna resa, å nu såhär i jule-tider kan man väl inte påstå att man får sådär jätte mycket utöver månadsbudgeten som inte måste gå till julklapps-handling.
Menmen, thats life. Får bli en resa lite senare framöver när Freya är lite äldre, eller kanske när hon är gammal nog för att lämnas bort i nån vecka.
 
Vi stannade till inne i Kungsbacka innan vi åkte till Kungsmässan. Åt på ett litet mysigt café.
Va skönt att kunna sitta där utan stress, å bara ta det lungt och fika i godan ro.
Sen gick på mässan, köpte endel julklappar, men tittade mest.
 
När vi kom hem tittade vi på film och åt pizza. En riktigt slapp myskväll alltså. Inte laga mat på hela dagen, å ingen tid att passa osv. (Förutom tiden vi skulle hämta Marita och Anders på morgonen då förståss.) Så skönt att bara kunna slappna av å bara vara "lilla familjen" liksom. Härligt :)
 
Sen när lillan hade somnar passade jag på att slå in julklapparna. Tycker sånt är så roligt, lite små pyssel liksom.
Å de kändes så konstigt att skriva "God jul Freya önskar mamma" på eticketterna. Visst, jag vet att jag är hennes mamma. Och jag kallar mig ju för mamma hela tiden. Men det var en sån underlig känsla att faktiskt skriva det. Mamma, det är ett så stort å känslofyllt ord liksom. Något att vara stolt över.
 
Så godkväll på er alla därute. / Freyas MAMMA.
Har längtat hela veckan efter att det ska bli fredag, vet egentligen inte varför, det bara känns så bra på fredagar. :)
 
Veckan började ju inte särskilt bra. Eller ja, förra veckan slutade inte särskilt väl rättare sagt. Lillan hade diarree i ca ett dygn och började även kräkas endel, så efter samråd med mig kära moster, ringde jag till sjukvårdsupplysningen som rådde oss att åka in till akuten. Efter 3.5 långa tråkiga timmar i väntrummet fick vi äntligen komma in å träffa en läkare som bedömde att dom ville ha kvar Freya för observation över natten. Så vi fick ett rum på barnavdelningen. Hatar att behöva stanna på sjukhus, men vi överlevde natten iaf och på morgonen när barnläkarn kom för att undersöka henne så charmade hon honom totalt med sitt leende, och kräkningarna hade avtagit så vi fick åka hem igen. Härligt det iaf. :)
Och nu är hon mycket bättre i magen, men normalt bajs och inga kräkningar. Skönt :)
 
I tisdags var vi på Bvc, lillan hade inte gått upp lika mycket som hon brukar, men det är väl förståeligt eftersom hon vart sjuk. Hon vägde iaf 5650g och var 56 lång nu. Stora tjejen. :)
Fikade ihop med Magda och Melvin, och sen kom Jossie med bussen hit. Vi tittade lite på tv, åt en bit mat och hade det bara allmänt mysigt ihop. :)
 
I torsdags var det dags för mammaträff igen. Hemma hos Magda denna gången, supermysigt. Vi blev inte så många tyvär, men det var trevligt ändå :) Magda hade bakat massvis, jättegott. :)
 
Och idag, fredag, äntligen! Och Jens har fått lön, så nu har jag betalt alla räkningar, och såfort Jens kommer hem ska vi åka till gekås och handla lite julklappar! Så roligt!
Kommer ju säkert vara ap-mycket folk där men ändå roligt å få shoppat lite inför julen. Är så mysigt med allt julpynt å så, å så roligt å köpa presenter till andra. :)
 
Ikväll ska vi åka till Marita och Anders en stund så dom får träffa Freya och gosa lite med henne.
Imorgon ska Marita och Anders resa mot solen, så Jens ska köra dom till flygplatsen. Så då ska ev. jag och Freya åka med så vi kan stanna till i Kungsbacka och ta en titt på Kungsmässan. Roligt! :)

Mammagruppen idag var urmysigt. Vi var lite fler än tidigare och det var en god stämning. Menar inte att det inte vart det tidigare gångerna, men jag kände att både jag och Freya var på gott humör.
Sofies lilla Nelly var verkligen hur söt som helst, å så liten. Tänk att Freya vart så liten.. Och ännu mindre to.m. Svårt att tänka sig det nu när hon börjar bli så stor, tiden går fort.

Imorgon är det dagen D för lillsyrran.
Vi åker med Jens till Bua imornbitti och sen in till stan med Jossie och pappa vid 9 tiden. 9.30 är de dax och innan dess ska vi hinna möta upp Marie som ska va barnvakt under tiden.
Är så stolt över Jossie att hon är så modig som klarar detta, å snart är det jobbiga över.. Men tills dess tänker jag finnas vid hennes sida å stötta henne igenom denna motgång i livet. <3

Efter det ska vi luncha på stan ihop med Marie, å sen har jag lovat morsan att jag och Freya ska komma upp till henne och ta en fika, längesen sist.

Natti!

Idag har vi alltså varit på socialförvaltningen i stan, så från och med nu är det alltså officiellt att Freya heter Hinrichs i efternamn.. Eller ja, från och med att Skatteverket tagit emot papperna och godkänt och registrerat.

Idag har jag även hunnit med att rensa lite bland alla våra kläder, sorterat och vikit ner i lådorna.

Nu under kvällen höll jag även på att elda upp huset och skita ner mig i samma sekund, men som tur var så hände inget utav det.
Hade tänt lite för många värmeljus intill varann på ett plastfat ståendes på vardagsrumsbordet. Helt plötsligt står det lågor på kanske en decimeter upp ifrån fatet. Flera av ljusens lågor har typ gått ihop till en stor låga. Jag försöker blåsa ut, men lyckas inte. Jens kommer på att om vi båda blåser samtidigt från varsitt håll så kommer det säkert slockna. Det gjorde det inte, blev snarare ytterligare lite större lågor. Så i lite smått panik hämtar jag en kanna vatten som jag ställer vi ytterdörren, hämtar fatet och bär ut det och ställer det utanför dörren på asfalten, de blåser rätt rejält ute så lågorna typ lägger sig längs med backen. Hämtar vattenkannan och häller vattnet rätt på och de tar inte en microsekund innan lågor större än mig flammar upp. Jag skriker till högt. Sen slocknar elden. Allt detta på ett par sekunder och jag står gråtandes stirrande på detta plastfat fyllt av vatten och stearin. Jens kommer springandes och jag står, helt i chock, å bara skakar. Har inte vart så rädd på evigheter.
Men hur fan skulle jag kunna veta att man inte kunde släcka stearinljus med vatten?! Eller jo, jag visste de ju faktiskt, för nu i efterhand när jag tänker efter så har jag ju lärt mig det. Men hur skulle min trögtänkta amningshjärna kunna komma ihåg det då?
Usch, aja, hoppas jag aldrig behöver uppleva det igen.

Imorgon är det dags för mammagrupp igen. Magda och Melvin hämtar oss vid 10 och vid 11 är det dags. I veddige den här gången hos Sofie och hennes lilla dotter. Ska bli så roligt att träffa dom äntligen!

Aja, nu ska jag väl försöka sova. Natti!

Ätit köttfärssås och spagetti, asgott, de va längesen sist.

Lillan ligger och sover uppe på övervåningen och jag och Jens tittar på the mentalist. Läggdags när det är slut om sisådär 10 min. Ska bli skönt att sova, är rätt trött i skallen och har en dov huvudvärk.

Imorgon ska vi till stan och skriva på papper om att Jens är pappa till Freya. Faderskapsintyg. Bättre sent än aldrig. :)

Natti!

Tittade på denna filmen innan idag. Har sett den säkert 10 gånger tidigare, men aldrig gråtit så som jag gjorde idag. Förmodligen är väl min kropp fortfarande fylld av obalanserade hormoner som far omkring för det va nästan så jag fick stänga av för jag lipade så mycket, både i de glädjefyllda och sorgliga stunderna.

Hittills idag har vi inte gjort många knop, jag å lillan. 
Har legat och gosat i sängen, vart ute på en liten promenad med Elvis, var och postade mina vykort om att jag och Freya adressändrat nu äntligen och nu ligger hon och sover i vagnen medans jag småkollar lite på tv samtidigt som jag skriver här.. 
 
Undra vad man ska hitta på idag då.. ?
 
 

Sitter och tittar på tv3 Dokumentär, så jävla hemskt det offren har varit med om. Å vilka sjuka människor det finns, vill inte ens kalla dom för människor. Sjuka monster är vad dom är. Vidriga jävla as.


Idag lagade jag lax med citronsås och dillkokt potatis, mums.

Har lagt lillan uppe i sovrummet och går inte en meter utan att ta med mig babywatch walkietalkien. Känns skönt att hon får lugn och ro att sova, å även att vi kan titta på tv och få lite vuxentid tillsammans på kvällarna. Men ändå så kan jag inte slappna av till 100%. Visst, jag litar på att jag ska höra hennes skrik i babywatchen, men om hon inte skriker då..? Om hon skulle kvävas av sin snuttefilt eller täcket, eller lyckats rulla runt på magen.. Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv för att jag lämnat henne utom synhåll. Usch, vill inte ens tänka tanken.. Får ont i magen och en klump i halsen.
Men jag vet såklart att jag måste försöka släppa henne lite, släppa oron och försöka koppla av. Och jag tycker jag lyckas någorlunda, men ändå kan jag inte låta bli att smyga upp för trappan lite då och då bara för att titta på henne och se så att allt är okej.

Efter första nattamningen :) gosing. <3

Freya är jätte pigg, vill inte alls sova bara ligga och titta på allt i sovrummet.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2562649/images/2012/pic_509c2f42ddf2b37668000dcf.jpg" class="image">

Efter Jens kom hem idag åkte vi en sväng till Ullared. Jens tittade lite i spelbutiken, vi var inne en sväng på martinshop, och åt middags buffé på China restaurangen. Lillan blev hungrig och skrek så i småpanik och stressad bad jag tjejen i kassan om att micra en flaska ersättning till henne. Hon var jätte trevlig och verkligen hjälpsam, superbra service verkligen. Sen efter Freya ätit högg vi in på buffén, helt okej faktiskt. :)

När vi kom hem så närmade sig klockan 20, och nu den senaste veckan har jag nattat henne vid den tiden, så även idag. Igår tog det 50 minuter av magont och gallskrik som sagt, men idag gick det bättre faktiskt. Lite magknip och lite skrik i ca 30 min sen stensov hon och jag tog med mig babywatch walkietalkien ner till vardagsrummet.

Härligt med lite "ensamtid" för mig och Jens. Vi tittade på säsongs premiären av "Stalkers" på tv3. Kunde ligga jämte varann i soffan och bara mysa, verkligen koppla av totalt.
När vi har henne liggandes här nere så får jag inte riktigt någon ro till att titta på tv/film för varenda litet knorrande ljud hon gör så flyger jag fram till henne för att kolla så hon inte vaknar, så att nappen sitter på plats och att hon ser ut å ligga bekvämt osv.
Men nu när hon ligger i sovrummet och sover så förlitar jag mig helt på babywatchen och att jag via den ska höra om hon skriker/vaknar.
Skönt att få koppla av lite.

Imorgon är det dags för mammagrupp igen. Ska bli så roligt!
Har bestämt med Magda att hon och Melle ska hämta upp mig och Freya kl 11.20 så vi slipper stressa och kommer i god tid in till stan. Ser verkligen fram emot det!

Nu ska jag läsa vidare ett par sidor i min nya bok jag köpte häromdagen, innan det är dags att sova. "Glada hälsningar från Missångerträsk" av Martina Haag. Jättebra hittills, nästan så man inte kan sluta läsa. Har ju läst hennes tidigare böcker och tycker verkligen om sättet hon skriver på.

Natti!

Lillan skrek sig precis till sömns. Började skrika lite i bilen påväg hem ifrån stan, hade ett uppehåll på typ 15 min när vi kommit hem, sen skrek hon konstant i 50min, tills hon slocknade av utmattning, stackarn.
Tycker så synd om henne och känner mig verkligen som världens sämsta mamma när det inte finns något jag kan göra för att trösta henne. Det gör så ont i hjärtat.
Jag längtar så tills denna "perioden" är över, kolik tiden alltså. För när hon inte har ont i magen så är det världens underbaraste barn vi har. Klart att hon är underbar vad hon än gör och att jag älskar henne lika mycket ändå, de är inte så jag menar.. Men de gör ju så ont, och gör mig så ledsen att se henne ledsen. En smärta som ingen som inte har upplevt den kan förstå..

Ja, tiden går fort. Imorgon blir Freya 2 månader. 2 hela månader. Kan knappt fatta det.

Imorgon ska vi till Bvc för vägning och mätning. Förra gången vägde hon 4710g, mammas lilla tjockis. Mysunge.

Vi va ju även på mammagrupp i torsdags, jätte trevligt faktiskt. Har ju alltid sagt att sånt där är så fjantigt och ingenting för mig. Att träffa folk man inte känner bara för att dom har barn. Men tänkte att jag skulle ge det en chans och ändrade faktiskt uppfattning direkt. Så nu ser vi fram emot nästa torsdag, å då ska nog även Magda och Melle med, sp roligt :)

Nu har vi vart inne istan och köpt en babywatch som jag hittade för en billig peng på Varbergs loppis på fb.
Har en förhoppning om att lillan ska kunna börja sova i sin säng på dagarna och kvällarna, så hon får lugn och ro och vi kan kolla på tv, städa och laga mat utan att tänka på att inte väsnas så vi väcker henne. Hoppas det funkar :)