Vi var på föräldrakurs igår, första träffen av fyra.
Måste ju säg att det var en samling "speciella" människor.
Började fundera på om det va jag och Jens som var knäppa å resten "normala" eller tvärtom. Såklart så verkade endel utav dom andra helt okej, men det fanns ju endel knäppgökar med, haha. Sånt man ser i Kvarteret skatan. :P

Trodde ju dessutom att det var en myt att man skulle sitta och nypa varann på insidan låren för att "andas igenom smärtan", men där hade jag fan fel asså! haha. Helt sjukt! Förstår inte meningen med att Jens ska reta upp mig å få stå ut med att jag blir förbannad redan innan dagen D. Räcker väl med att jag vet att jag inte kommer vara trevligast mot honom då, det behöver vi ju inte "öva på"...
Så när Jens skulle nypa mig i låret så spännde jag ögonen i honom och väste "nyper du hårt så smäller jag till dig!"
Han såg lite nervös ut, haha. Men han slapp att få stryk iaf. :P

img_6400 (MMS)

Bild från igårkväll. Elvis spanar ut över sjön. <3

Förresten, idag ska vi åka en sväng till Långås marknad.
Härligt väder ute å hoppas på å hitta massa gott.
Är ju självklart ute efter allt ätbart, å inte prylarna :P
Fullpeckad jobbvecka och helt slut i kroppen. Foglossning och målarfärg, sopkvastar och vattenläcka. Ja, helt klart en intensiv vecka. Men nu är det äntligen helg och ledighet.
Igår efter jobbet köpte vi med oss sushi, en capricciosa och läsk, och åkte ut till grimmsjön. Satte oss där på en "flotte" å åt. Jens drog några kast med spöt och Elvis badade. Supermysigt.
Innan läggdags tittade vi på sista filmen av dem 6 i serien om Annika Bengtzon, journalisten som Liza Marklund skriver om. Skitbra å spännande, synd att det var sista. Kan ju hoppas på att det kommer fler. :)
Idag är det synd om Jens. Han är bakfull.
Stackarn...  Eller nä. Självförvållat.
Har precis ätit spagetti å köttfärssås, gött.
Dags för Elvis att få kissa lite nu. Ska stanna i kiosken på vägen å köpa godis och läsk tänkte jag.
Sen blir det filmmys innan läggdags.
Å just det. Idag är min sista semesterdag. Dags för jobb måndag till fredag.
Hur ska detta gå? Jag som blivit så förslappad å knappt orkar gå uppför trappan.
Har ju blivit enorm med. Helt plötsligt :p
Men ja, det gäller ju bara två veckor innan jag går på grav-ledighet, så det är väl bara till å härda ut antar jag.
Ska faktiskt bli riktigt roligt å träffa alla kollegor igen nu, 4veckor är en ganska lång tid.
Ingenting i jämförelse med mammaledigheten sen, men ändå.

Det märks att det är fest i byn. Musik och tjo å tjim.
Jag och Elvis hittade en däckad man när vi var ute på kvällspromenad.

Jaha, då var man helt plötsligt gräsänka. (Jens är ute och åker jänk ihop med några gamla kompisar från Kalmar.)
.. å hur firar man detta nu då på bästa sätt.. ?
Lägger upp fötterna på bordet, fyller upp cola glaset, och vräker i mig ostbågar och toblerone.
Mums.
Och allt detta görs osminkad, utan bh, iklädd ett slitet linne och "ful-byxorna".
Man får väl passa på!

Ja, den ultimata otursdagen. Men ännu ingen otur i sikte iallafall. Skulle väl vara vädret isåfall. Rätt grått och mulet, blåser och duggregnar lite då och då.
Idag fyller min mamma år. Så vi har varit där och ätit tårta. Jag, Jossie, morfar och Astrid. Marie kom förbi en sväng på slutet med. Trevligt å träffa morfar och Astrid, är ju inte så ofta nu för tiden. Å, min morfar är så go. Kan inte sluta titta på honom och le när han berättar alla gamla historier och minnen han har. Min myse-morfar. <3
Wheels and wings idag med. Stannade en sväng på stan och tittade på lite bilar. Roligt att se faktiskt. Vissa bilar är ju skitfina, andra roliga å endel ur-sunkiga. Nästan så att man saknar det lite. Att åka runt å dricka öl och lyssna på musik. Och gemenskapen såklart. Men ja, får väl bli till nästa år kanske. Känner mig inte riktigt " i form " för det i år.
Å har ju fått tillbaka min älskade iPhone nu med. Å lyckats synka in alla appar å så igen, helt själv. Nästan lite stolt över mig själv. :p
Men vad har hänt med blogg.se appen? Har aldrig haft problem med den tidigare, men nu vill den inte funka. Kan inte logga in. Hmm. Aja, det är väl inte hela världen. Inte just nu iallafall.

Har, som ni säkert förstått, saknat min iphone nu i 3veckor och 2dagar. Tjugotre hela långa sorgedygn.  
Och igår var det 3 veckor sedan jag lämnade in telefonen. Så försökte mig på att ringa ner till Expert för att få reda på hur min käraste mår och om den finns på plats att hämtas upp snarast. Efter att ha suttit och lyssnat på signal efter signal i luren och en kvinnlig röst som säger fraser som "Vi har mycket att göra just nu, men var god dröj så hjälper vi dig så fort vi kan" och "Det finns andra telefonsamtal i kön före dig, men var god dröj kvar så tar vi strax emot ditt samtal"

Efter 10 minuter kopplas jag vidare till Experts kundtjänst på huvudkontoret, där jag får prata med en kvinna som är mycket förvånad över att jag inte fått något "kvitto" på att jag lämnat in telefonen, utan endast ett "Service"-papper. Hon knapprar på datorn och slår in alla möjliga olika siffror och nummer som jag läser upp för henne ifrån servicepappret, men efter många högt ljudliga suckar säger hon att hon ska kontakta butiken i Varberg så att dom får leta reda på mina papper och min telefon och sedan ringa upp mig.
Jag väntade och väntade, grät en skvätt och var orolig för att det skulle va sista gången jag fått se min kära iphone som nu var försvunnen någonstans där ute i den stora, farliga elektronik-världen.
Men dom ringde aldrig upp.

Idag kl 10.01 ringer jag återigen till Varbergskontoret och får prata med han som komma skall bli dagens "Love of the day".
Karim. Åh du, underbara, ljuvliga älskade Karim. Du som tog dig tid att leta reda på min älskade telefon. Du som tog dig tid att ringa upp mig och lugna mig ifrån oron.
Du, Karim på Expert i Varberg, hoppas du läser detta och tar åt dig. DU är min "Love of the day."


Så nu dröjer bara den eviga väntan innan Jens kommer hem ifrån jobbet, om ca 3timmar. Sen ska vi hämta upp mitt lilla elektroniska-barn. Å jag lovar dig att du aldrig mer skall komma till skada, jag skall ta hand om dig så varsamt å försiktigt, för all evighet. <3
Sitter och lyssnar på radio-klipp, "Tankesmedjan i p3" med Emma Knyckare. Rolig tjej det där asså. Från Rolfstorp dessutom, inte så coolt direkt, eller mjoo.. Lite coolt faktiskt att hon faktiskt är uppvuxen här i närheten.
Hursomhaver.

Det jag lyssnar på nu handlar om amning, och hur länge det egentligen är "okej" att amma sina barn. Det pratas om mammor som ammar sina barn onaturligt länge, alltså ända upp i förskole- och skol-åldern. 
"Det nya är att amma sina barn tills de får egna bröst." heter klippet.
Och jag citerar:
" Vad spelar det för roll tänker jag, att mobbarna skriker - Du ljuger, på tuttarna suger! efter en på skolgården. Har man ätit bröstmjölk hela livet så borde ju ens benstomme hålla för att 3-4 tjocka barn med svåra hemförhållanden tar ut det genom att hoppa på morsgrisen med fotbollsskor. Har man ätit bröstmjölk hela livet så bör också benstommen enligt min uträkning hålla för 12 år av tusen nålar, smisk med handduk, böghög och blånäsa. "


Jag tror jag skrattar ihjäl mig lite. Tackar så mycket för denna underhållning Emma Knyckare, så underbart.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3718&grupp=15980
Skall förresten ALDRIG mer göra misstaget att gå promenad med Elvis med endast 1 bajspåse till hands.
Först satte han sig å bajsade en pytte liten korv. Aja, tänkte jag.. Han kanske ätit lite lite nu under förmiddagen.
Så jag plockar upp å knyter påsen. Innan vi hunnit 10meter därifrån så sätter han sig igen. Ånej, tänkte jag.
Å det va ingen liten plutt denna gången. Snarare en 1kilo gul-brunt, mjukt å rykande färsk hög. Precis jämte vinbärsbusken. Så ja, jag fick då glatt så vackert knyta upp bajspåsen (innehållande den lilla korven från tillfälle nummer ett) å sen krama påse+bajs, å krångla ner kanterna på påsen över min ganska lilla hand å försöka få upp hela detta lass med skit stort som en halv handbolll. Det va inte det lättaste kan jag lova.

Så därför, lovar jag nu mig själv dyrt och heligt att aldrig gå utanför dörren utan 3 bajspåsar fastknytna i kopplet.


Efter en lång dag igår, åkte vi först en sväng förbi Marita och Anders. Drack en kopp te å småpratade.
Måste nog säg att jag har den bästa tänkbara svärmor man kan ha. Å bästa tänkbara Anders med då förståss. Haha.
<3

Efter det åkte jag och min älskade till Fiskexporten.
Blev supersugen på kräftor, kan vart inspiration av allt regn som forsat ner i ett dygn. :P (Eller att vi blev så sugna av att se Marita och Anders äta skaldjur häromdagen.)
Så vi bestämte oss för att ha en liten mysig "havs-afton".
Köpte 2kilo kräftor, musslor, citronlax och lite goda såser. Så ljuvligt gott. Helt fantastiskt, smälte i munnen.
Jens retar mig för att jag äter "hela" kräftan, å inte bara stjärten på den. Men vadå? Är man uppvuxen i Bua så vet man tamejfan hur man ska äta en kräfta. Stjärt, klor och "suga i sig saft från huvudet". Tycker det är han som är fjantig, å slösar på det goda från havet. :) Sådetså.

Känner mig lite dåsig, trött i skallen.
Pärlan har möblerat om bland mina revben halva natten, å en bra bit in på förmiddagen.
Detta resulterade i att jag har halvt studsat runt i sängen. Sover vanligtvis inte så bra på rygg, å när jag ligger på sidan lägger ju sig mage och sidan på bröstkorgen emot madrassen. Detta uppskattades tydligen inte av Lillan inatt, utan hon har gjort allt för böka runt å få mig att flytta mig.
Lilla vildingen. <3

Halloj! Ligger i sängen och äter glass. Mums.
Har knappt suttit vid datorn på hela helgen, så har inte blivit av att jag uppdaterat.
I fredags låg jag framför datorn hela dagen nästan, tittade på unga mödrar. Underhållande. Tjockisar som sitter och gråter över sina livsöden och röker konstant.
Å när Jens slutade jobbet åkte vi och hämtade bilen på verkstan, gött med AC igen. :) På kvällen gick vi på bio, Snow white and the huntsmen. Klart sevärd film, riktigt bra faktiskt. Mycket spänning och fint gjord. Mysigt att det var bara jag och Jens för en gångskull.
Igår var vi på gekås, köpte återigen massvis med babygrejor. Flaskor, nässug, dinglisar, tvättservetter, plastad frotté och amningspump... m.m.. Inte så mycket kläder dock, har ju så det räcker och blir över nu typ.. :P Hittade däremot lite kläder till mig själv faktiskt. Bl.a 2par tunna tyg-byxor i halv-camoflage mönster typ. Ett par gråa och ett par mörk-gröna. Kanske inte de snyggaste, men oerhört bekväma. Luftiga och sitter skönt med resår under magen. Men Jens hatar dom. Tycker dom är skitfula och säger att jag ser ut som en
arabisk 5-barnsmamma från 80-talet. Haha. Men vadådå? Det finns inte mycket kläder som jag tycker är bekväma nu för tillfället.. Dessutom blir det nästan lite roligare att använda dom när jag vet att han stör sig på det och avskyr dom. Haha.
Idag har vi vart iväg på äventyr med Veronica, Tony och deras lille Wilmer.
Först bestämde vi att ses på Getterön, 3e vik. Men det var knökat med folk där, kunde knappt parkera. Så vi beslutade oss för att åka ut till Stamnaredssjön. Där var det ju tråkigt nog också fullt med folk, så fick istället bli att vi stannade till vid Deromesjön. Långt ifrån lika mysigt som det är vid Stamnaredsjön, men ja.. Hundarna och männen fick badat iallafall och det va ju egentligen det vi kom för.. :P Höll på å kissa ner mig av skratt när deras lilla chihuahua Slinky skulle bada. Han var ju rätt rädd för vattnet så Tony tog honom i famnen, gick ut en bit i vattnet och släppte honom. Har nog aldrig sett nåt så roligt. Haha. Hunden klammra sig fast i hans armar som en livrädd katt. Sen när han väl hamna i vattnet simmade han in mot land och Elvis simmade jämte precis som att han försökte lugna och skydda honom, ända in till kanten. Gulligt. Å som jag skrattade, fick tårar.
Efter badet åkte vi ut till flygplats-cafét på Getterön. Satt i solen å fikade, mysigt. Å så varmt med, härligt. Nu har ju sommaren kommit på riktigt. Underbart.
Blev lite sur när kvinnan i kassan tittade på min mage och sa
"- Ja, du ska väl ha när som helst va?"
"- Nää, det är faktiskt 2½ månad kvar," svarar jag.
"- Vaa?!" svarar hon då med chockerade å uppspärrade ögon.
Precis som att hon efter svaret hon fick av mig föreställde sig hur jag skulle spricka vilken sekund som helst.
Roligt, tack så mycket! tänkte jag. Jag vet att jag är gigantisk, du behöver inte påminna mig. Du behöver heller inte oroa dig, jag lovar.. Jag har inga planer på att spricka.. Iallafall inte här å nu på eran uteservering.
Sen åkte vi ut till Marita och Anders en sväng. Köpte med oss 2liter jordgubbar och satt och gottade oss på deras altan. Sen var det tid för kvällsmat så jag och Jens åkte in till ChinaSea och köpte med oss mat, så satt vi i deras inglasade uterum och åt. Så trevligt, och gott.
Nu har jag knapprat på datorn i mörkret länge nog, så nu är det dags att klicka på "Spara & publicera" och sen krypa ner å titta på en film innan ögonen går i kors.
Natti.
Allting såg fint ut enligt barnmorskan på MVC, å hon va rätt snäll hon också.. Så vi överlevde :)
Pärlan va så vild och sprattlade och sparkade runt som en galning så det var svårt för henne att få fram den exakta mängden hjärtslag, stannade på 155 tillslut iaf. Livlig dotter vi får :) 
Frågade det där om förkylningen och hon rådde mig till å söka på vårdcentral om jag skulle får feber igen eller om jag skulle känna att det verkligen inte släpper å ger med sig. Kanske jag skulle behöva en penicillin kur. Aja, vi får väl se. Tycker inte om att springa till doktorn i onödan, så jag härdar väl ut ett tag till.

Efteråt åkte vi till kärleksparken tillsammans med Björn och Jocke, å jag åt en räkmacka, mums.
Å stackars Elvis, han dör ju av värmeslag nu i sin svarta tjocka päls. Jag försökte spola av honom med Peters trädgårdsslang men det gick han inte med på. Blev rädd för vatten strålen. Försökte istället hälla vatten på honom ifrån en bunke, men det gick inte det heller.. Han bara sprang ifrån mig. Det är annorlunda i havet/sjön. Då är han hel-tokig i vatten. Men det är nog för att han då kan bestämma själv när/var han ska bli blöt och inte.
Imorgon skall Jens lämna in bilen för påfyllning av AC'n iaf. Gött för både Elvis och oss att slippa koka i bilen.
Blev en lugn hemmakväll med grillat igår, gött. 
Idag är det soligt väder, härligt.
Ska till MVC kl 16, men min ordinarie barnmorska har semester så ska träffa en annan. Känns lite konstigt, men det får väl gå. Hoppas på att hon är snäll. :P
Ska höra med henne vad hon tror om min förkylning med. Har ju vart förkyld i snart 2veckor, å är lite nojig hur/om det skulle påverka Pärlan. Det gör ju dessutom att jag äter betydligt sämre än tidigare, så ja.. vi får väl se vad hon säger helt enkelt.

Idag är sista dagen för att be till gudarna om ett positivt svar angående något vi väntat på ett bra tag nu. Hoppas och antar att vi får besked imorgon, så idag håller vi tummarna!

Nähä.. Dags att äta något kanske.. Å ta en dusch så man är lite fräschare.

Har börjat lyssnat endel på olika p3-dokumentärer. Igår lyssnade jag på "Mordet på Carolin Stenwall" och " Alexandra-mannen". Oerhört intressant att verkligen få en inblick i vad som hände. Alla förhör och förundersökningar av morden. Å tänkte då även på hur många sådana människor det egentligen finns omkring oss i samhället, som vi inte har en aning om. Män som misshandlar och våldtar sina kvinnor/barn. Folk som på internet utger sig för att vara någon helt annan än den dom egentligen är. Folk som döljer och bygger upp ett såpass stort hat och en klump av grym ondska inom sig som tillslut brister ut i en tragisk handling som skadar någon annan medmänniska. Och ingen misstänker någonting alls. Människor runt omkring har aldrig haft en tanke på att denna utåt sett hederliga, vänliga människa skulle på något sett kunna skada någon i annan i tysthet, bakom sina stänga dörrar.. Blir nästan rädd när jag tänker på det, att dessa människor möter vi med ett leende i mataffären.

Lyssnar just nu på "Knutbydramat". Helt sjukt hur en människa kan manipulera en annan människa så tillfullo, som inom sekter. Skrämmande att folk kan vara så svaga i sig själva.

Jaa, det va min gårdag det. Har fortfarande en jävla hosta och tät i hela huvudet, men orkar inte stanna hemma längre nu.. Så igår åkte vi in till stan och tog med oss Peter och Daniel till 3e vik på Getterön. Jag och Peter satt och njöt i solen, fast det blåste endel. Elvis och Daniel badade och kastade boll tills båda två var helt slut. Elvis är än idag helt slut, ligger å sover som en stock i sängen, å reagerar knappt ens när jag öppnar kylskåpet.. Då är det illa :P
Efter dom hade badat så åkte vi snabbt förbi ett litet fik vid flygfältet. Visste inte ens att det fanns, men jätte mysigt. Och sicka priser! 25kr för en stor räkmacka, 20 för min med kyckling/curry/bacon. Så billigt! Asbra ju :)

Kvällen blev lugn, vi åkte och handlade på coop, å slängde ihop lite tacos. Mums.
Å efter ca 2mån tjat, så gav jag tillslut med mig.. Så vi tittade på filmen "War horse", hade förutfattade meningar av namnet och trodde det skulle va en skit tråkig film om en "krigs-häst" (vad det nu egentligen betyder..) Men den va faktiskt bra! Handlade om en pojke som lärde upp en häst, å sen kom kriget å soldaterna tog hästen ifrån honom. Å sen fick man se hur det gick för både hästen å pojken och att dom återförenades "mot-alla-odds" i slutet. Fin film. :)

Idag tog jag och Elvis sovmorgon, som vanligt nu i semestertider :)
Så Jens ringde och väckte oss strax efter 10, å vi har sen dess vart ute på en kisserunda i solen, å suttit här å lyssnat på musik och kollat runt på facebook. Kollar runt bland begagnade möbler, likaså på blocket. Kollar lite olika sätt å inreda osv. Roligt. :)

Nä, nu är det nog strax dax för oss å äta frukost.. eller ja, lunch!