Idag har Freya mestadels sovit, stackarn. Febern har gått ner lite, hon har inte haft över 39 idag och de är ju ett framsteg iaf. Dessvärre nös hon ut massa blodigt snor stackarn, tycker så synd om henne. Hoppas att dagarna går fort nu och att hon kryar på sig i blixt-fart.

Måste rätta mig själv i inlägget igår, min trötta hjärna mindes inte korrekt. Doktorn hette Mustafa, å inte Mohammed. Men första bokstaven va ju rätt iaf, de är ju alltid något :p

Nu måste jag försöka sova lite. Har inte blivit så mycket sömn de senaste eftersom Freya vaknar ofta av sin täta näsa. Och jag har dessvärre inte ro till att somna så lätt då heller. Natti.


Vi går nu på 3e dygnet där Freya har feber och är bom-tät i näsan. Idag har vi varit en sväng på v.valls vc där Freya blev undersökt av sjuksköterskor och dr. Mohammed. Kan inte påstå att Freya gjorde ett så gott intryck.. :p såfort han kom in genom dörren, gick fram till Freya och mig och presenterade sig så började Freya stortjuta. Han var visst lite läskig den där Mohammed. :p
Efter han undersökt henne, kollat öronen och lyssnat på lungorna blev hon även stucken i fingret för å kolla snabb-sänkan, och hon sa inte ett knyst. Inte en min gjorde hon min duktiga lilla flicka, gnydde bara lite irriterat efteråt när sköterskan skulle sätta på ett plåster vilket irriterade henne då hennes hand blev fasthållen. Hon fick ett sött litet plåster med blommor på, som var på tok för stort för hennes lilla finger. Usch, det är så orättvist egentligen, att en sån liten oskyldig varelse ska få må så dåligt. Hade gjort vad som helst för att hon skulle få slippa och att det vore jag som var sjuk istället. Tyvärr går ju inte det så vi får väl härda ut detta. Doktorn skrev ut bricanyl till henne så att slemmet i luftvägarna ska släppa och hon ska få lättare att andas, och vi fortsätter med nässpray och Alvedon var 4e timma. När vi kom hem efter läkarbesöket hade hennes feber stigit ifrån 38.8 till 39.8. Jag blev så orolig för mitt lilla hjärta, men efter ytterligare en Alvedon, en halv flaska kall väldigt svag saft (eftersom Freya avskyr att dricka vatten så får vi ge väldigt svag saft så hon ändå får i sig vätska) och var avklädd i bara blöjan i 40 minuter så sjönk tempen till 38.6 iaf. Usch, hoppas denna elaka förkylning ger med sig snart. Det är så jobbigt att se henne så sjuk.. :/

.... Den här gången också.
Tandläkar-Ylva: - å så lägger vi väl lite bedövning.
Jag: - MYCKE tack! Ta de starkaste du har!

Men jag överlevde ju :)
Nu ligger jag i sängen med lillis igen. Tänkte slumra en stund till innan de är dags att göra oss iordning, duscha och packa ihop oss inför dagens Bvc besök.
Men Freya vill inte sova mer, nu är hon pigg och glad och ligger och sparkar mig ivrigt i magen. Trevlig tjej jag har vid min sida. :)

Ligger och funderar på vad jag ska unna mig för göttit sen när bedövningen släppt... Sushi kanske..? De va längesen sist.. Hmm, får se vad jag bestämmer mig för :)

Hatar denna jävla mobil-app ibland alltså. Skrev ett långt inlägg och när jag var färdig och skulle skriva rubrik så försvann alltihop. Jävla skit också.
Aja, bara till å börja om...

Blev en sen nattning av Freya idag. Fastnade inne vid datorn, spelade candy crush på Facebook. Freya satt så snällt i mitt knä och tittade på. Hon tycker det är roligt med alla färger.
Sen när blöjan var bytt och pyjamasen påsatt gick vi in i sovrummet. När jag väl stängt dörren och dimrat ner ljuset så utbrast jag "- Attans Freyis, nu glömde vi ju boken där ute. Hur gör vi nu då? Hmm.. Ja, här har du snuttisen och bappen.. Nu ska mamma titta om hon hittar något att läsa för dig... Hmm..."
De fick bli högläsning ur diverse bloggar, men Freya verkade inte ledsen för det. Hon somnade efter 9 minuter utan ett knyst, inte ens ett litet stånkande. Toppen tänkte jag, såhär ska vi nog göra fler gånger. :)

Idag är Freya 5 månader. kl 22.38 för att vara exakt. Och imorgon är det dags för 5 månaders vaccinet. Men innan det skall jag till tandläkarn och jag bävar verkligen inför detta. Fyfan, vad jag hatar tandläkare, jävla sadister rent ut sagt. Ska laga ett litet hål, kommer säkert inte ta längre än 35 min, men önskar just nu hellre att de varit en förlossning jag skulle genomgå. Fyfan.
Aja, jag uppdaterar väl imorgon, om jag nu överlever. Natti.

Dopet var hur lyckat som helst, kunde inte önska mig bättre. Freya var så lugn och glad hela tiden, höll t.om på att somna i Marcus famn när vi stod där framme :) Marita och Sara sjöng jätte fint och hela dopet var precis lagom långt, ingen hann bli uttråkad. :p
Kalaset var också lyckat, både smörgåstårtorna och dom vanliga tårtorna var hur fina som helst och jätte goda. Freya fick massvis med presenter, jätte mycket bra och fina saker. Så ja, allt var perfekt, kunde inte önskat mig bättre.

Festen var också lyckad. Alla vi ville ha med var där och de va både roligt och trevligt :)

Är oerhört glad och tacksam att vi har så många fina människor runt omkring oss. <3

Dessvärre hann jag inte ta så mycket foton själv, men de fanns det ju som tur var andra som gjorde. :)


Idag har jag känt mig något bättre, eller kanske ignorerat min förkylning. Men det behövdes för att fixa allt det sista inför imorgon. Så idag har vi först varit i Göteborg och handlat kostym till Jens, ett armband till mig, lite smink och ett par fina bodys till lillpluttan. Sen åkte vi till kungsmässan. Köpte en söt liten klänning till Freyis på Lindex. Köpte klänning, kavaj och strumpbyxor till mig. Hade tänkt passa på att klippa mig också men dom jävlarna tog 580 spänn för att toppa håret, idioter, då klipper jag mig hellre själv. Kalla mig snål, men vafan de är ju rena rånet. Betalar 340 eller nåt sånt där jag brukar klippa mig. Så det sket ju sig. Får väl platta det och balsamspraya så får jag hoppas på att det inte syns hur slitet det är.
Har även kört allt bröte till lokalen, ställt iordning bord, stolar osv. så att det mesta är klart förutom dukning imorgon.

Så det har varit en lång dag kan man väl säga. Är skapligt trött nu, å det syns på mina apelsin-stora mörka ringar under ögonen. Och än ska jag inte sova. Först ska Jens klippas, sen måste jag få i mig lite käk, annars finns det nog risk för att jag svultit ihjäl när Jens och Freya vaknar imorn.
Men sen ska jag äntligen få däcka och sova äääända till kl 09 imorgon. Sen är det dags å börja stressen. Vi ska duschas, benen skall rakas, burret skall fixas och naglar ska målas. Ska vara i lokalen kl 12.30 för att ta emot tårtor och duka långborden. Kl 14.20 ska vi va på plats i kyrkan för att gå igenom dop-schema osv. Sen skall hon äntligen döpas, min lilla pärla. En unik händelse i hennes och självklart vårat liv. Tänk, på onsdag är hon redan 5 månader, våran lilla snutta. Tiden går för fort..