Oj, vad tiden springer iväg. Redan 20e december. Å imorgon skall jorden gå under.. eller inte.. Hehe.
 
Å Freya har ju hunnit bli 3 månader som sagt, hon var jätte duktig när hon fick 3månaders vaccinet. Skrek i knappt 30 sekunder efter första, å ännu kortare efter andra. Å sen sov hon nästintill konstant i 2 dygn, vaknade endast för att äta, å få blöjan bytt.
Efter det så vände det.
Har ju tidigare sagt att Freya sovit nästintill hela dagarna, först vaknat till riktigt vid 14-15 tiden å då vart vaken tills hon skall lägga sig (förutom när hon ätit då såklart). Jag har to.m gått och undrat när detta ska vända å hon ska va vaken hela dagarna.
Som sagt, NU har det vänt.
Freya vill nu vara vaken större delen av dagen, å ibland långt in på senkvällen med, förutom en liten middagstupplur vid lunchtid å middagstid.
Att hon är mer vaken under dagarna är ju bara roligt såklart. Men att hon gärna håller sig vaken tills både hon och jag slocknar av utmattning vid midnatt är väl lite mindre kul.
Så nu håller vi på att luska ut å prova oss fram hur länge som är bäst att Freya sover middag, för att hon ska somna i så rimlig tid som möjligt på kvällen. Hoppas att det funkar bra igen snart. Så att man kanske hinner få nån timma egentid på kvällen innan det är dags att sova själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag skulle vi egentligen varit på mammaträff uppe hos Magda, men lille Melvin fick feber, stackarn, så det blev inställt. Så istället fick jag massvis av tid över till att städa. Har plockat lite i lillans rum med. Sorterat ut kläder hon vuxit ut och bäddat rent i spjälsängen. Hittills har hon ju inte spenderat på mycket tid i sängen, men har förhoppningar om att hon skall göra det mer och mer nu framöver.
 
Imorgon skall vi ev. besöka mitt jobb, å visa upp Freya en liten stund. Självkart beroende på läget på avdelningen, men hoppas på att det ska gå bra. Vi ska även till min farbrors fru Kristina och hälsa på en sväng, hon skulle vara barnvakt åt mitt lilla kusinbarn Melissa en stund på dagen, så då får jag chans att träffa henne med, har inte gjort det tidigare, så det ska bli roligt.
 
Har även börjat packa ihop lite nu inför julhelgen, eftersom att vi ska va hos pappa och så.. Alla julklappar ska ju med, å allt vi behöver till oss själva och Freya, det är ju endel. Så de kommer bli full bil :)
 
Å tänka sig, de är bannemig snart julafton. Idag är det dan före-dan, före- dan, före- dan, före doppare dan. Om jag nu räknade rätt på alla "dan före" dvs. :P
 
 
 
 
 
 
Nehe.. Nu ska jag passa på att äta lite lasagne, medans pärlan tupplurar.
Tjohej på er!
 
 
 
 
Halloj!
Hade lite problem med att ladda upp inlägget inatt, å sen när det väl kom upp så innehöll det massa konstiga tecken och rappakalja. Aja, har löst det nu iaf. :)
 
Somnade nog inte förrens vid 2 tiden inatt, låg med hörlurar och tittade på Stalkers. Riktigt spännande!
Å sen så vaknade jag vid 5 av att det kändes som att det var någon i rummet. Skit läskigt. Så jag vet inte om jag drömt något konstigt eller om det faktiskt spökade lite, för jag minns ingen dröm.. Vaknade bara med en panik-känsla av att någon var i sovrummet. Så obehagligt.
Å sen kunde jag såklart inte somna om, så låg och tittade i mobilen lite tills Jens väckarklocka ringde vid 05.50, å lillan började vakna till med.. Så ammade henne lite och efter det somnade jag med lampan tänd i rummet.
Shit, det är ju galet att vara snart 22 år och fortfarande rädd för mörker.
Det har ju börjat lugna ner sig sedan Jens nästintill tvingat mig att ha lampan släckt i sovrummet för annars kan han inte sova.. Men jag måste vara helt lugn och känna mig trygg annars kan jag inte sova med släckt lampa.. Då ligger jag och stirrar ut i mörkret och försöker identifiera olika skuggor i rummet. Skit jobbigt.
Menmen.
 
Magda ringde vid 10, kom hit å tjötade lite snabbt.. Hon och Melle hade vart på sjukhuset igen.. Stackars liten, hoppas han tillfrisknar snart. :)
 
Å imorgon är det dags för mammagruppen igen, ska bli så roligt! Den här gången ska vi vara hos Evelyn å Gabriel. Ska bli skoj å se hur dom bor också, har ju aldrig varit där. Mhmm, spännande :)
Kl 13 ska Freya vaccineras. 3månaders vaccinet, en spruta i varje lår, stackarn.
Men tänk, hon är redan 3 månader.. herregud vad tiden har gått fort!
Aja, nu ska jag inte låta som en gammal kärring, men hmpf. :)
 
Idag snöar det igen förresten! Bara lite smått, men ändå. Så mysigt. Nåt som inte är så mysigt är att jag förmodligen får skotta igen, men det är väl sånt man får ta när man bor i hus... :P
 

Idag har Freya envisats med att vilja sitta och stå upp nästintill all sin vakna tid. Självklart håller jag henne som stöd, men hon är väldigt stark både i nacke, rygg och benen nu. Duktig tjejja vi har
Nattinatti på er folket!

Idag har vi inte gjort särskilt mycket jag och lillan. Som vanligt :)
Har tittat lite på tv, jag åt lite lunch och har tvättat lite.
Vi var på en promenad ute i snön med. Elvis älskade det, och Freya sov som en stock i vagnen. Härligt!
Hoppas att snön stannar fram till jul nu, å över nyår, sen får den gärna smälta bort och dra hit några +grader istället.
 
 
^o^
 
Fan vad tiden går fort alltså.. Tycker inte det var längesen det var september, å Freya låg nyfödd på mitt bröst. Å nu är det redan december, snart jul och nyår. Helt sjukt.
 
Det har börjat bli kallt också, minusgrader, usch. Hatar kyla, förutom när det ligger snö då.. Då kan det ju vara rätt mysigt trots allt. Men tills dess är det bara jobbigt. 
Massvis med kläder, å ändå ingen känsel i låren när man går ute. Ska fan införskaffa mig ett par termobyxor... Eller en overall ;) 
 
I torsdags var jag med Jossie på PS. Hennes, och min dåvarande psykiatrilärare Eva hade bett mig komma dit och prata lite om mitt jobb, hur det går till, vad vi gör och hur vi gör för att möta patienter på bästa sätt. 
Var jätte nervös innan, men sen gick det ganska bra ändå.. å när jag kom bort mig i vad jag skulle säga så kom Eva med bra frågor att svara på, så jag tycker nog allt att det gick rätt bra :) 
 
Å sen åkte vi till gekås med pappa och Jossie, Freya skötte sig ypperligt under hela shoppingturen och låg och sov så gott i bilbarnstolen i kundvagen. Å jag fick köpt lite julklappar, perfekt. 
 
Å helgen har rullat på snabbt. Igårkväll lyxade vi till det lite, jag och Jens, och tog med oss Freya ut och åt på restaurang. Ville ändå gå till ett ganska lungt ställe eftersom vi hade lillan med oss, så vi provade att äta på Restorante Italiano eller vad det nu heter. Jag beställde entrecote och Jens tog fläskfile. Mums. Och sen innan vi åkte hemåt gav vi Freya en flaska ersättning och Jens tog en kaffe. Riktigt bra service hade dom, och väldigt barnvänliga, roligt. 
 
Sen på kvällen kom Anna och Björn hit, jag nattade lillan och sen kollade vi på film och åt godis. Mysigt :) 
 
Idag har vi mest tagit det lugnt. Vi var inne i stan en sväng för Jens skulle hjälpa Björn att fixa färg till deras nya lägenhet, ska bli spännande att se hur det ser ut när det är färdigt :) 
Och sen tog vi en lunch på Paganini innan vi åkte hem. Så nu har vi tittat lite på tv, å bara myser i soffan med filtar och lite tända ljus. 
Usch, jag längtar till julafton, sen nyår, å sen får det fan gå fort till sommarn alltså. Annars funderar jag fan på att ta med mig lilla familjen och flytta söderut... 
 
Ajaa, vi får väl se.. 
C YA!