Dålig på att uppdatera, jag vet.

Nu myser vi i soffan med nyaste numret av Vi föräldrar, dricker vaniljte och äter clementin.

Nu är vi påväg till stan. Ska träffa Jocke, linda, Björn och Anna för att gå på matmarknaden på torget. Ska bli roligt å se vad den har att erbjuda :)

Ikväll ska vi ut till Bua så jag kan få ta ett avkopplande bad i deras badkar. Saknar verkligen badkar just nu, i huset har vi ju bara dusch å det är inget jag uppskattar direkt.. Har ju bott i lägenhet med badkar och flera timmars varmvatten i hela mitt liv.
Men då är det tur att man kan låna pappsens, å samtidigt så får han gosa lite med Freya :) perfekt kombo!

Onsdagen var ett helvete rent ut sagt. Freya började skrika kl 16 och gallskrek nästintill konstant till kl 23. Kändes som att jag skulle gå sönder, å mitt hjärta gick itu av att höra hennes skrik. Jag grät och hon grät. Usch, hoppas vi aldrig mer behöver uppleva en sådan kväll.

På torsdagen ringde jag till Bvc och bad om hjälp. Fick en akut tid senare på eftermiddagen för å komma å prata igenom allt. Vi blev visade hur vi skulle ge Freya magmassage för kolikbarn som vi ska göra 3 ggr per dag och blev rådda till att köpa sempers magdroppar att kompletera minifomen med. Vår Bvc sköterska Birgitta förklarade även att det förmodligen är så att eftersom att Freya är förtidigt född så var nog inte hennes tarmar riktigt färdigutvecklade.

Igår var vi i Kungsbacka en sväng, köpte ett par byxor till lillan på rean på polarn och pyret. 44kr, som hittat! :)
Sen åt vi på en lite mysig restaurang och allt gick jätte bra med pärlan, hon gnydde till 2-3 ggr men annars så satt hon bara å tittade på oss.
Märktes från första stund att magmassagen skulle hjälpa oss, å sen vi blev visade den har pärlan inte gråtit utan anledning sen dess. Hoppas verkligen att detta håller i sig nu så att vi kan må bra allihop.


Skrev ett långt inlägg igår som tydligen försvann, typiskt.

Igår hade vi en lugn hemmamys dag iaf. Jag gick runt i min ziperall hela dagen och lillan hade pyjamas till strax efter lunch. Vi spenderade hela dagen i soffan och bara hade de mysigt. När Jens kom hem lagade vi tacos, gött som vanligt.
Dessvärre har vår lilla pärla börjat få ont i magen igen. Två kvällar i rad nu, runt samma tid har hon gallskrikit i 1 timme innan hon slocknar, troligen av utmattning. Det är magen som spökar, för de ända som kan lunga henne en kort stund till å från är de typiska cykelrörelserna, magmassage å ligga uppe på min axel. Så vi har nu bestämt att prova oss fram å se om något kan göra det bättre, att jag inte äter vissa saker, å höja alt. sänka dosen minifom droppar... Sänka låter kanske konstigt, men har läst någonstans att vissa barn får ont i magen av dom. Vi får väl se, hoppas bara för både våran, men framför allt lillans skull att vi ska hitta en bra kombination och lösning på detta så hon slipper ha ont, stackarn. Vi är nog allihop rätt trötta på "spöktimmen" nu.

Nu har jag precis ätit lite å lillan ligger och sover så gott i sin pöl. Ska strax titta på en film som börjar på C more SF.

I fredags kom Jossie hit efter skolan. Jag mötte henne vid bussen, vi tog en promenad med Elvis, sen gick vi hem hit, tittade på film och åt lite mat. 
På kvällen körde vi hem henne, och lämnade även Freya och Elvis där så Jossie och pappa fick agera barnvakt, och jag och Jens gick på bio. 
Förta gången jag vart ifrån Freya längre än 30 min. Helt galet vad nervös jag var innan, och orolig. 
Hade sån seperationsångest så jag trodde jag skulle spricka. 
Men efter filmen hade dratt igång kunde jag släppa tankarna på henne och koppla av. 
Det är så konstigt, för de är ju inte det att jag inte litar på pappa och Jossie. Jag litar på dom till 110%, annars hade jag ju aldrig lämnat henne där. Men det tar ändå emot. 
Gjorde detta för att jag kände att det var viktigt för både min och Freyas skull att vi lär oss vara ifrån varann, för annars kommer det bara bli svårare ju äldre hon blir. 
 
Igårkväll var vi uppe hos Magda och Jörgen och åt tacos, å sen ananaspaj som Magda och Teo deras son bakat. Mums. Lillan var lite skrikig, lite pruttig i magen, men annars gick det bra. :)
 
Idag har vi tänkt ta en tripp til gekås. Vi får väl se vad vi kommer hem med den här gången :P 
Jens behöver ett nytt täcke iaf, så det blir det. Sen har vi hört bra om deras nya lösgodis, så det får bli en påse av det med ;)  
Hej sålänge! 

Har en klump i bröstet gjord på seperationsångest.
Nu är det biodax, Taken 2.

Läkarbesöket på BVC gick kanoners. Lillan blev godkänd på alla punkter. Väger nu 4100g alltså gått upp 485g sen förra veckan. På längden hade hon inte växt någonting utan är fortfarande 52cm lång. Och vi fick beröm över hur fin hon är.
Jag skrev ju föresten att han hette doktor Mats. Det gjorde han inte alls det, vet inte vad jag fick det ifrån. Doktor Henrik Karlsson hette han, punkt slut.

Åkte en sväng in till stan i eftermiddag. Skulle till Apoteket, så åkte vi förbi Peter en sväng innan vi åkte hem med. Tittade lite på en film och småpratade. Sen blev pärlan hungrig å väldans gnällig så jag ammade henne å den åkte vi hem. Hon åt i tre omgångar innan hon var nöjd och slocknade. Inte klokt sicken aptit hon har, pluttan. Men härligt är väl det, hellre äta för mycket än för lite.

Nu tittar vi på premiären av Ink Master Sverige.

Godkväll mitt herrskap!
Dagen har vart lång, redan kl 8 förflyttade jag och pärlan oss till soffan för att vara vakna och kunna höra när rörmokaren knacka på dörren. Dessvärre dök rörmokare-jäveln aldrig upp men vad kan man förvänta sig av hantverkare egentligen? Det räcker väl med att dom kan hamra, banka, plonka, skruva och pilla lite här och var.. Man kan väl knappast begära att dom ska kunna klockan eller ens skilja på veckodagarna va?

Hur som haver hann vi iaf se 4 avsnitt av "30 grader i februari".. Spännande, och imorn planerar vi att fortsätta med resterande av serien.

Imorn skall även Freya på sitt första läkarbesök uppe på BVC. Hälsoundersökning hos doktor Mats. Jahapp, hoppas det går vägen.. Men kan ju knappast tro att han skulle hitta några fel eller konstigheter på den perfektaste ungen i världen ;p

Till kvällsmat gjorde jag lite hamburgare och Gud så gott det blev säger jag bara! Mumma! Bifogar foto nedanför för att läskas ;)

Vi har idag även börjat planera lite smått inför kommande dop. Det blir ju inte förens i februari, men känns fortfarande bra att vara ute i god tid med planering över vilka vi ska bjuda, kyrka, lokal, tårta osv. Spännande.

Aja, nu har lillan somnat med tutten i ögat så det är dags att lägga henne i sovpölen innan hon ligger i en mjölkpöl, haha!

Nattinatti folks.

På promenad.

Den vackraste stunden i livet var den när du kom.. <3

Idag har vi varit trötta. Vår pärla har haft ett dåligt dygn.. Eller dåligt och dåligt.. Sämre kanske jag ska kalla det. Vaknade fler ggr än vanligt och var hungrig inatt, så blev inte så mycket sömn. Har istället powernapat 2 ggr under dagen. 
Peter och Jim kom hit och hälsade på, vi åt frallor och tittade på film. Trevligt. :) 
Och vår pärla hade ont i magen och "sprutmålade" badrummet. Jag skojar inte om det var bajs nog att fylla ett stort dricksglas som flög en meter från skötbordet i badrummet. Och hon gallskrek stackarn.. Efter det åt hon rejält, precis som att hon blivit "tömt" och nu var tvungen att "fylla på" matfrådet igen.
 
Eftermiddagen spenderades på soffan. Jag låg och mös med lillan och surfade lite i telefonen, medans Jens har spelat x-box. 
 
Till kvällsmat lyxade vi till det lite och köpte sushi ifrån Sushi Minami. Tittade på premiären av Solsidan, roligt. :) 
 
Nu har pärlan somnat gott inbäddad i sin rosa filt i sovpölen. 
Måste säg att det är en utav de bästa "baby-föremålen" vi skaffat oss. Önskade oss den utav Marita, och har inte ångrat oss en sekund. Den är så himla smidig. Vi använder den till henne dag som natt, när hon inte ligger i våran famn då såklart. På nätterna har vi den i dubbelsängen, och på dagarna i soffan om vi sitter där, eller ståendes på köksbordet om vi är i köket och lagar mat eller diskar eller så.. Så himla bra. Och hon sover som en stock i den, blir ju trångt och omfamnade för henne. Så ett tips för er blivande mammor som läser min blogg, KÖP EN SOVPÖL/BABYNEST, ni kommer inte ångra er! ;) 
 
Nu börjar klockan närma sig sista amningen inför natten, så nu ska jag göra mig iordning för läggdags och sen väcka lillan lite försiktigt. 
 
Puss och kram och nattinatti på er! 
 

Såg att jag glömt skriva att Freya idag är 1 månad gammal. 1 månad av omätlig kärlek.

Gick upp vid halv tio. Medans Jens tog en lång promenad med Freya och Elvis, tog jag en lång dusch eftersom lillan spytt ner hela mig.. Stackarn.

Vid 13 kom moster Marie, Amanda och Magnus på besök för att se Freya.
Fick fina presenter och vi fikade lite.

Efter det tog vi det lugnt en stund, Jens tittade på en film och jag facebookade lite medans lillan sov i min famn.

Kvällsmaten blev pizza på Bästa tillsammans med Björn, Anna, Julia, Jocke och Linda. Sen hyrde vi film på hemmakväll och Björn och Jocke hängde med hem till oss. The dictator och 21st jump street. Trevligt :)

Jens har vart i affären och köpt gottis och läsk, så nu blir det fredagsmys framför tvn ikväll.

+ i kanten:
Lillan är nymatad och har slocknat i min famn. Det hör till ovanligheten nu för tiden. De senaste veckorna har hon vart vaken 18-23 iaf, och oftast gråtandes av magknip. Minifomen har gjort underverk, å det känns så skönt att mitt lilla hjärta slipper ha ont.

Idag har vi vart jätte duktiga både jag och Freya. Jag har städat, tvättat, diskat, bäddat rent i sängen och gått en långpromenad i regnet med Elvis. Under tiden jag gjort detta har Freya vart jätte duktig och legat snällt och tyst å tittat på, sovit en stund med såklart.

Nu har hon däckat i min famn igen, efter att ha ätit. Så nu är det nog dags för mig att börja med middagen med, kurrar lite i magen.

Åså är det ju fredag ja.. Undra vad man ska hitta på ikväll då..

Satt och ammande lillan inför natten, hon åt riktigt mycket så det kändes bra att hon skulle vara mätt ett par timmar framöver. Trodde jag...
Men precis när hon var färdig, å jag packat ihop tutten igen, tittar hon på mig med stora ögon å något konstig blick, sen börjat hon kaskad-spy verkligen, de bara forsar ur henne, alltihop stackarn! Å jag ser paniken i hennes ögon å får vända henne på mage så hon kräker ner i knät på mig, så synd om henne verkligen.
Som tur var hade jag en filt i knät som skyddade mig och soffan från att bli nerspydda. Tur är väl också att jag fortfarande har en trerätters meny kvar att erbjuda i det högra bröstet, så lilla hjärtat slipper gå hungrig.
Natti på er.

Var i Bua för att hämta paket på posten, passade på att hälsa på pappa och Jossie. Härligt att träffa dom igen, känns som en evighet sedan fastän att de va typ förra veckan. Å båda gosade med Freya och jag passade på att packa med mig min plattång och Jens rakapparat som blitt kvar.

Vi handlade lite grönsaker på Ica, å gjorde tacos när vi kom hem. Alltid lika gott!
Å så tittade vi på senaste Johan Falk filmen. Faktiskt inte lika bra som den förra, trist att inte Frank Wagner är med särskilt mycket, han är ju en av de största anledningarna till att man ser filmerna ;) hoppas att nästa är desto bättre.

Nu har lillan somnat på mitt bröst, å jag hör Jens snarkar från andra sidan soffan, så det är väl dags att gå upp å lägga sig. Natti.

Tjoho, har precis ammat Freya för 3e gången idag och premedicinerat med minifom, och hittills verkar det funka! Hittills inte en tår eller ett tjut som kan kopplas ihop med magknip. Å så härligt att hon inte verkar ha ont längre, de glädjer mitt mammahjärta.
Men hicka dagligen kan nog dessvärre inte botas, å dumt är väl det, för jag tycker så synd om min lilla pärla som hickar så hon hoppar, varje dag. Det gjorde hon ju i magen med. Men tycker synd om henne när jag ser hur frustrerad hon blir av det. Menmen, de är ju inget att göra åt. Bara vänta tills det går över, å förhoppningsvis växer bort när hon blir större.

Vår lilla pärla har ont i magen, stackarn. Hon är väldigt gasig har jag märkt, så har googlat lite och kommit fram till att vi nog ska testa minifom-droppar. Har provat att massera magen, cykel-rörelser och att bära henne så hon ligger på mage mot min arm.. Allt detta gör det bättre för henne, å man märker att det underlättar magontet, men inte helt. Så för att hon ska slippa ha ont så får vi nog pröva med droppar med tänker jag.
Enligt Google så är detta inget ovanligt, å absolut inte för prematur-bebisar som henne.

Jag skulle väl egentligen tatt upp frågan med BVC igår, men eftersom att sköterskan vi fick igår va så himla knepig så kom det liksom inte på tanken direkt. Hon va helskum, pratade inte till mig överhuvudtaget utan endast till Freya liksom.
"- Nämen har du smugit dig hit i dina rosa-randiga byxor"
Nä, tänkte jag.. Hon har inte smugit någonstans själv. Hon är 3veckor gammal och blir endast buren dit hon ska.

"- Vad får du för mat då lille vän?"
"- Sover du bra om nätterna raring?"

Inte en enda fråga riktad till mig utan bara frågor till mig genom Freya liksom. Hon presenterade sig inte ens för mig utan var helt enkelt böjd ner och tittade på Freya hela tiden vi var där.
Självklart är det väl bra att hon pratar och gullar med min dotter, men jag tycker nog det är viktigt att hon uppmärksammar mamman till barnet med. Tänk om jag nu inte hade sovit bra, om amningen hade gått skit och om jag hade mått jävligt dåligt helt enkelt då kanske det hade varit bra om hon uppmärksammade det kan jag tycka.

Tur för henne att jag faktiskt mår bra, att vi sover flera timmar varje natt, att Freya äter bra och att mina bröst producerar så mycket mjölk så jag skulle kunna mätta 10 afrikanska barn.

Hoppas bara att vi får träffa vår ordinarie sköterska nästa vecka när vi ska till BVC, hon hälsar åtminstone på mig, talar till mig och uppmärksammar både mig och mitt barns behov.

Idag har vart en bra dag hittills. Freya har vart på gott humör när hon inte sovit. Jag hann med att duscha utan stress innan vi gick upp till BVC. Pärlan går upp jättebra i vikt, väger idag 3615g.

När vi kom hem tog vi en promenad med Elvis med, sen efter jag ammat henne slocknade vi bägge på soffan, gött.

Ska strax slänga ihop lite middag och sen blir det bara mys framför tvn ikväll.

Godmorgon. Idag ska jag och Freya promenera upp till BVC i pissvädret. Roligt. Eller inte. Men först ska jag försöka få henne att somna igen å se om jag kan få duschat, skulle behöva det känner jag. Hej hopp.

Tydligen har vi en dotter som sover som bäst med hög ljudvolym runt sig på dagen, för hon slocknade strax efter jag startat dammsugarn, sen bytte jag ut de dånet emot musik och sålänge jag spelade låtar med lite fart i så sov hon som en stock i sin sovpöl. Härligt det att inte ha en ljuskänslig bebis iallafall. Så jag fick inte bara dammsugit utan städat hela bottenvåningen och lagat middag, stekt fläsk och löksås, innan min pärla vaknade igen.

Sen tittade jag och Jens på Ice age 4 medans vi åt, å nu tittar vi på Rock of ages. Lillan hade ont i magen en stund, stackarn, men sen braka det till i byxan å nu ligger hon totaldäckad på min arm.

Snart ska vi gå sista rundan med Elvis, å kl 22 är det premiär för "Mitt liv är ett skämt" på kanal 5. Verkar roligt :)

Pärlan äter oftare än vanligt, alltså fler ggr per natt. Detta innebär automatiskt att man får ta längre sovmorgon. Därför gick vi inte upp förens halv 12 idag, och gött va det.
Tråkigt väder ute så det blev bara en kort promenad med Elvis, å nu är det dags att städa tänkte jag. Får väl se hur länge lillan sover så jag kan röja, men måste verkligen hinna dammsuga, halva Elvis ligger i hörnen.

Lägger upp en bild på vår morgontrötta gullunge. <3